KOSTIĆ DIGAO NA NOGE BUNDESLIGU, NAKLONIO MU SE I TRENER AJNTRAHTA! On nije samo brz, već je i neverovatno pametan kada dođe do...

    foto: Printskrin/FSS
    Podeli
  • KOSTIĆ DIGAO NA NOGE BUNDESLIGU, NAKLONIO MU SE I TRENER AJNTRAHTA! On nije samo brz, već je i neverovatno pametan kada dođe do...

Čekao je Ajntraht iz Frankfurta punih 20 godina pobedu u Minhenu protiv Bajerna i čekao bi je još ko zna koliko da Filip Kostić u nedelju uveče nije preciznim hicem najavio najveću senzaciju dosadašnjeg toka Bundeslige.

Znao je Ajntraht prethodnih godina da šokira Bavarce na svom stadionu, ali i da često doživljava ubedljive poraze na "Alijanc areni", a sada slavi Srbina koji im je doneo prekid posta dugog dve decenije (1:2).

Trener Ajntrahta Oliver Glezner je u danu posle veličanstvene pobede njegovog tima bio pun reči hvale na račun našeg reprezentativca.

- Kostić ne poseduje samo brzinu, već je i neverovatno pametan kada dođe do duel igre. Sjajno koristi svoje telo, a upravo je jedna takva situacija dovela do prelomnog trenutka na meču. Znali smo da će Bajern izaći visoko na nas kada im to budemo dopustili. Protiv Dinama iz Kijeva, videli smo da njihovi štoperi znaju da uđu i po 20 metara unutar protivničke polovine. Znali smo da su nam potrebni igrači koji će napasti taj prostor - podvukao je šef struke Ajntrahta.

Loša postavka je ključni problem koji je apostrofirao i trener Bajerna Julijan Nagelsman.

- Postojala je velika rupa u centru terena. Jednom, ili dva puta, Frankfurt je krenuo u kontru koristeći taj prostor, a slične stvari protiv nas nedavno su činili Grojter Firt i Dinamo iz Kijeva. Moraćemo bolje da štitimo tu zonu - procedio je mladi stručnjak.

Kostić je od početka sezone odigrao šest utakmica za Ajntraht u Bundesligi i bio kreator pet pogodaka za klub iz Frankfurta postigavši dva gola uz tri asistencije.

FILIP U TIMU KOLA

Odlična partija Kostića nije prošla nezapaženo ni prilikom određivanja tima kola u Bundesligi, pa se tako Srbin uz saigrača, golmana Kevina Trapa našao u idealnoj postavi kola. Dvojicu u ekipi imaju još Menhengladbah (Embolo i Hofman), Lajpcig (Simakan i Nkunku) i Leverkuzen (Demirbaj i Šik). Ostatak idealnih 11 čine Kempf (Štutgart), Lajnhart (Frajburg) i Škiri (Keln).

Novosti.rs

Komentari