LAPORTA DOVODI ALABU, HALANDA, DEPAJA, GARSIJU… Neće dozvoliti ni da ode Mesi! Uslov je, naravno, da postane predsednik Barse!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • LAPORTA DOVODI ALABU, HALANDA, DEPAJA, GARSIJU… Neće dozvoliti ni da ode Mesi! Uslov je, naravno, da postane predsednik Barse!

Bliže se izbori za novog Barsinog predsednika, Đoan Laporta posle decenije želi da se vrati na kormilo on je jedini od poslednjih pet čelnih ljudi kluba koji je proveo ceo mandat u fotelji.

Sada je jedan od kandidata, po mnogima i favorit, Laporta ima plan koji podrazumeva dovođenje sportskog direktora Mateua Alemanjija koji je radio u Valensiji, a obećao je pet pojačanja.

Ako ga izaberu, biće dovoljno vremena da dovede Depaja i Garsiju na kraju januara. kapiten Liona je meta, kao i mladi štoper koji je ponikao u klubu, a onda otišao u Siti. Njemu ugovor ističe u junu, kao i Depaju, ali Laporta veruje da će obojica stiži šest meseci ranije.

To nije sve, hoće Beljerina iz Arsenala, još jednog nekadašnjeg pitomca "La Masije" koji je kao klinac, pre devet godina otišao u London. Ali, Beljerin će biti meta na leto, kao i još dvojica fudbalera od kojih će porasti temperatura među navijačima.

Jedan je David Alaba kome ističe ugovor sa Bajernom, traži veliki novac, ali Laporta je uveren da će uspeti da se dogovori sa Zahavijem i dovede Austrijanca koji može da igra levog beka i štopera u klub. Šlag na tortu bi trebalo da bude Haland. Dolaskom Laporte značajno rastu šanse da Norvežanin bude nova "devetka" kluba, jer Laporta je prijatelj sa Rajolom koji će znati da usmeri Norvežanina u Kataloniju.

Dortmund bi mogao da proda Halanda kako bi izbegao da njegova klauzula u leto 2022. stupi na snagu, ali to bi značilo da Barsa izdvoji oko 100 miliona. Da li će Laporta prodati prekobrojne, kako će klub smanjiti platni fond ako Mesi ne ode (priča se da i dalje želi da napusti Kataloniju), to su sve pitanja koja čekaju Laportu ako u poslednjoj nedelji januara ponovo postane predsednik Barselone.

On je na čelu kluba stvorio verovatno najjači tim u istoriji "Blaugrane", osvojio evropske titule, doveo Ronaldinja i Rajkarda, dao šansu Gvardioli i sigurno da ima ogroman legat iz prošle decenije...

Sportske.net

Komentari