LIVERPUL “OŠTEĆEN” ZBOG ODLASKA KUTINJA U BAJERN! Barsa se rešila najskupljeg promašaja i zavrnula za pare Redse!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • LIVERPUL “OŠTEĆEN” ZBOG ODLASKA KUTINJA U BAJERN! Barsa se rešila najskupljeg promašaja i zavrnula za pare Redse!

Filipe Kutinjo potpisao je ugovor o jednogodišnjoj pozajmici u Bajern uz opciju otkupa za 120 miliona evra.

Samo godinu i po nakon što ga je Barselona dovela iz Liverpula uz odštetu od 145 miliona evra uz bonuse i tako učinila najskupljim igračem u istoriji kluba i jednim od najskupljih fudbalera ikad.

Kutinjo je u Barselonu došao uz ogromnu cenu i ništa manje nade i zahteve; kao zamena za sunarodnika Nejmara. Ali sjajno levo krilo, fudbaler koji je u Liverpulu briljirao, u Barseloni se nije snašao.

Njegove brojke (76 nastupa, 21 gol i 11 asistencija) nisu dostojne pedigrea s kojim je Kutinjo došao u Barselonu icene koja je pri tome plaćena. Navijači Barselone prošle sezone su mu redovno zviždali i rastanak, pa makar privremeni, čini se kao najbolje rešenje. Tim više što Barselona po svaku cenu ćeli vratiti Nejmara.

Premda bi Kutinja bilo pogrešno otpisati kao propalog fudbalera zato što nije uspio u Barseloni, jer u najboljim je godinama, tek je napunio 27 i pravo mu je vreme za novi početak u drugom klubu, činjenica je da je iz Barselonine perspektive on veliki promašaj.

Barsa se ipak teši da je pozajmicom Kutinja u Bajern uštedela gotovo 60 miliona evra na ime plata i bonusa koje bi inače dala Brazilcu, te bonusa koje bi za njega platila Liverpulu.

Bajern je za Kutinjovu pozajmicu Barseloni platio 8,5 miliona evra odštete i obavezao se platiti igračevu jednogodišnju platu, koja iznosi 24 miliona evra. To je dakle 32,5 miliona koja su ostali u Barsinoj blagajni.

Još 25 miliona Barselona će uštedjeti zato što ih neće morati platiti Liverpulu. U ugovoru o prodaji u Barselonu stajalo je da će nakon što Kutinjo odigra 100 utakmica za Barselonu, Redsi dobiti 20 miliona evra, dok bi taj klub dobio još 5 miliona da je Kutinjo s Barselonom osvojio Ligu šampiona.

Index.hr/Teleks.info

Komentari