LIVERPUL UKRAO JUNAJTEDU NOVOG VIDIĆA! KLOP NAGOVORIO BAJČETIĆA DA DOĐE U REDSE! Sin Zvezdinog štopera drma Premijerligu!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • LIVERPUL UKRAO JUNAJTEDU NOVOG VIDIĆA! KLOP NAGOVORIO BAJČETIĆA DA DOĐE U REDSE! Sin Zvezdinog štopera drma Premijerligu!

Lokalni mediji iz Viga javili su tokom dana, a nekoliko engleskih ekspresno prenelo - Stefan Bajčetić na pragu je potpisa ugovora sa Liverpulom! Sin nekadašnjeg prvotimca Crvene zvezde i Selte - Srđana Bajčetića ima 16 godina i veliki je talenat. Španci pišu kako je Mančester Junajted do prošle nedelje bio u pol poziciji za njegov potpis, ali da je Jirgen Klop onda poslao svog emisara na Balaidos i preokrenuo sve u svoju korist.

Liverpulov izaslanik, piše farodevigo.es, tokom jučerašnjeg dana boravio je u Vigu kako bi se pobrinuo za putne procedure. On bi trebalo da pomogne mlađanom Bajčetiću da se smesti u Liverpul u narednim danima.

Isti izvor navodi kako je pored dva engleska velikana interesovanje za Stefana Bajčetića pokazivao i RB Lajpcig, međutim Redsi su bili najbrži i završili posao lakše nego što se očekivalo. U tome je značajno pomogla činjenica da mladi Srbin nije imao profesionalni ugovor sa Seltom, te će Liverpul morati da plati samo za trening kompenzaciju. Takođe, posao je ubrzao Bregzit, pošto će od 1. januara kada Velika Britanija zvanično izađe iz Evropske unije, engleski klubovi mnogo teže dovoditi igrače sa kontinenta.

Stefan Bajčetić počeo je da igra za mlađe kategorije Selte pre tri godine. Brzo je napredovao i tokom ove godine zaigrao za omladinski sastav. Njegova osnovna pozicija je centralni bek, međutim može da pokrije i levi bok, odnosno da odgovori zahtevima kao zadnji vezni.

Njegov otac Srđan nosio je dres Crvene zvezde tokom 1995. godine kao pozajmljeni igrač Selte, a onda i u periodu 1998-2001.

Kada transfer Stefana Bajčetića bude realizovan on će postati četvrti Srbin u Liverpulu. Pre njega dres Redsa nosili su Milan Lane Jovanović i Lazar Marković, dok je Marko Grujić i dalje član šestostrukog šampiona Evrope.

Zanimljivo, ovo je već treći kadet kog Selta gubi ove jeseni i zime. Pre Bajčetića u Vulverhempton i Totenhem otišli su Erik Bugarin i Jago de Santijago.

Liverpul već punih godinu dana kupuje 15-godišnjake i 16-godišnjake po Evropi i Južnoj Americi, upravo pripremajući se za Bregzit. Pre Bajčetića na Enfild su stigli Fabijan Mrozek, Mateuš Musijalovski i Marselo Pitaluga. Sva četvorica igraće za mladi tim Crvenih.

Mozzartsport.com

Komentari