LUKA JOVIĆ U ARSENALU, U REALU GA MENJA SALAH! Arteta želi da Srbina upari sa Obamejangom!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • LUKA JOVIĆ U ARSENALU, U REALU GA MENJA SALAH! Arteta želi da Srbina upari sa Obamejangom!

Luka Jović nikako da se nametne u madridskom Realu, a izgleda da tamo baš i neće još dugo da ostane.

Naš fudbalski reprezentativac je kao veliko pojačanje došao u čuveni klub, posle spektakularnih igara u Ajntrahtu. Ipak, partije iz Frankfurta nije uspeo da ponovi, jer je prethodni Realov trener Zinedin Zidan retko davao Srbinu šansu, što je dodatno bilo otežano i povredama koje su Jovića zadesile.

Usledio je kratkotrajni povratak u Ajntraht, a po povratku u prestonicu Španije ovog leta, zatekao ga je drugi strateg - Karlo Anćeloti. Ali, ni njega nije ubedio da zaslužuje kontinuiranu šansu u prvoj postavi.

Od septembra je igrao 12 minuta protiv Valensije, deset protiv Majorke, pa s klupe gledoa remi s Viljarealom, a potom 29 minuta protiv Espanjola iskoristio za jednu asistenciju, istina u porazu.

Sada engleski mediji tvrde da u Real stiže jedan vrhunski napadač - Mohamed Salah, za kog BBC navodi da je Madridski klub spreman da da Edena Azara i dodatni novac.

Egipćanin bi svakako dobio prednost u odnosu na Jovića kome, kako javlja često dobro obavešteni španski portal "Fićahes" ("Transferi"), sledi selidba u Englesku.

Naime, taj medij ističe da se Srbin ne nalazi u Anćelotijevim planovima za narednu sezonu, i na leto bi mogao da pređe u Arsenal.

Strateg "tobdžija" Mikael Arteta upravo našeg golgetera vidi kao zamenu za Aleksandrea Lakazeta, kome baš na leto ističe ugovor. Francuzu novi sporazum neće biti ponuđen, "jer lošim igrama u ove dve sezone nije to ni zaslužio", kako piše španski portal, a "Jović bi trebalo da čini napadački tandem sa Pjerom Emerikom Obamejangom".

- Srpski napadač i sam želi da napusti Real što pre, zbog male minutaže koju mu pruža Anćeloti, a zbog toga što ne igra onoliko dobro kao što je to bio slučaj u Frankfurtu. Ove sezone je odigrao samo 84 minuta i, kako mi saznajemo, jedan je od četvorice igrača koje Real želi da proda kako bi uvećao svo budžet i eventualno doveo i Erlinga Halanda.

Srbin je dao samo dva gola otkako je došao među "merenge" i razočarao je mnoge koji su verovali da je on novi sjajni napadač čuvenog kluba, pa zati i želi da ode i time pomogne sebi da postane onaj "ubica golmana" kakav je bio u Bundesligi, piše pomenuti španski medij.

Novosti

Komentari