MAKSIMOVIĆ MESIJA “STAVIO U DŽEP”! NAVIJAČI NAPOLIJA DIŽU U NEBESA SRBINA! Tako je čuvao Argentinca da ovaj nije uspeo da šutne na gol!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MAKSIMOVIĆ MESIJA “STAVIO U DŽEP”! NAVIJAČI NAPOLIJA DIŽU U NEBESA SRBINA! Tako je čuvao Argentinca da ovaj nije uspeo da šutne na gol!

Prvi meč osmine finala Lige šampiona između Napolija i Barselone završen je bez pobednika (1:1) ali je naš reprezentativac Nikola Maksimović "pobedio" u izboru navijača.

Nije imao lak posao, jer su se naspram njega našli istinski asovi predvođeni Lionelom Mesijem. Međutim, iako Barsa može da bude zadovoljna konačnim rezultatom, pošto će u revanšu, 18. marta, igrati svesna da ima prednost u vidu gola u gostima, Maksimović je svih 90 minuta odigrao na izvrsnom nivou.

Mesi, istinski vođa Barselone, meč je završio sa samo dva šuta, a ostao je maltene bezopasan po mrežu koju je čuvao Ospina, o čemu svedoči i da je Barsa ovo gostovanje završila samo sa jednim šutem u okvir gola. Na žalost Nikole Maksimovića, i to je bilo dovoljno za remi koji bi mogao mnogo da znači u revanšu.

Istina, u 57. minutu, kada je Semedo uoči rupu u štoperskom prostoru Napolitanaca, proigrao je Grizmana i usledilo je izjednačenje (nakon vodećeg gola Mertensa u 30. minutu, kada je Belgijanac 121. pogotkom izjednačio klupski rekord koji je držao Marek Hamšik), ali - Maksimović nije bio kriv za to, iako se sve desilo tik iza njegovih leđa. Krenuo je sa ostatkom odbrane u ofsajd zamku, Manolas je to prevideo, pa su gosti iskoristili njegov kiks i došli do pomenutih 1:1.

A toliko je Maksimović dobro vladao odbranom domaćih, da je po završetku meča usledila najveća, a svakako najsimpatičnija pohvala koju je dobio otkad se bavi sportom:

"Nikola Maksimović je ispraznio džepove", napisao je na Tviteru jedan ljubitelj fudbala posle meča, i prikazao fotografije na kojima su novčanik, telefoni, ključevi i - Lionel Mesi.

Blic

Komentari