MATIĆ BIRA, JUVENTUS ILI INTER! JUNAJTED U JUNU PRODAJE SRBINA, KOJI PONOVO IGRA U VELIKOJ FORMI! Nemanja opet na ceni, kom će se carstvu privoleti!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MATIĆ BIRA, JUVENTUS ILI INTER! JUNAJTED U JUNU PRODAJE SRBINA, KOJI PONOVO IGRA U VELIKOJ FORMI! Nemanja opet na ceni, kom će se carstvu privoleti!

Nemanja Matić u junskom prelaznom roku napušta Mančester junajted, a bitku za njegov potpis vodiće italijanski giganti Juventus i Inter. Kako pišu engleski mediji, srpski reprezentativac definitivno neće produžiti ugovor sa "đavolima" koji mu ističe na leto, mada postoji klauzula po kojoj bi mogli da nastave saradnju.

Prema tim navodima, pored Intera i Juventusa, za 31-godišnjeg igrača sredine terena bio je zainteresovan i Milan, koji se povukao, jer ne može da isprati finansijske zahteve. Po važećem ugovoru sa Junajtedom, Matić godišnje prima više od sedam miliona evra.

Visoki vezista će tako spakovati kofere i napustiti "Old Traford", iako je poslednje tri utakmice odigrao od prvog do poslednjeg minuta. Menadžer Ole Gunar Solskjer je pružio poverenje Matiću posle povreda Pola Pogbe i Skota Mektominija, ali očigledno je da ga ne baš uspešni norveški strateg, ne smatra osloncem tima za budućnost.

Ove sezone, Nemanja je u svim takmičenjima 20 puta nastupio za Mančester i postigao jedan gol, uz jednu asistenciju. Srpski as bi i sutra u revanšu šesnaestine finala Lige Evrope protiv Briža (prvi meč 1:1) pred domaćom publikom trebalo da bude u ekipi.

Za dolazak Matića iz Čelsija, Junajted je u leto 2017. platio obeštećenje od 44,7 miliona evra. To je bio rekordan transfer nekog našeg fudbalera, pre nego što je Real izdvojio za Luku Jovića 60 miliona prošle godine. u karijeri, Nemanja je još igrao za Kolubaru, Košice, Vitese i Benfiku.

Novosti.rs

Komentari