NAVIJAČI ČELZIJA U EKSTAZI, LAMPARD I EKIPA IGRAJU KAO NIKAD, GAZE REDOM, a još im se nije ni priključio najbolji fudbaler!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NAVIJAČI ČELZIJA U EKSTAZI, LAMPARD I EKIPA IGRAJU KAO NIKAD, GAZE REDOM, a još im se nije ni priključio najbolji fudbaler!

Navijači Čelzija u ekstazi su nakon poslednje prijateljske utakmice u kojoj je njihov voljeni klub slavio 5:3 protiv RB Salzburga. Nije toliko bitan rezultat ili činjenica da je kristian Pulišić zabio dva gola te izborio kazneni udarac, već način na koji je Čelzi igrao.

Navijače je posebno oduševila akcija iz 22. minuta kada je Pulišić izborio najstrožu kaznu. Lopta je krenula od vratara Kepe, igrači Čelzija bili su pod jakim pritiskom domaćih igrača, no uspeli su elegantno izneti loptu i u svega nekoliko poteza doći u suparnički šesnaesterac i izboriti kazneni udarac.

Takav stil igre pokušao je u prošloj sezoni nametnuti italijanski stručnjak Mauricio Sari, ali nije uspeo, odnosno igrači nisu uspei preneti njegove želje u potpunosti na travnjak. No, dolaskom Franka Lamparda na mesto trenera te ubacivanjem nekoliko pokretnih i kreativnih igrača u igru dogodio se veliki zaokret.

Prošle se sezone govorilo "Sarriballu", no to je od srede navečer postao "Frankieball". Navijači su oduševljeni Čelseajevom predsezonom, u kojoj su su momci Franka Lamparda u šest utakmica upisali četiri pobede, te po jedan poraz i remi.

U poslednje tri utakmice (Barselona, Reding i Salzburg) Čelzi je slavio u svakoj te je pritom postigao 11 pogodaka, ali i primio sedam. U ekipi Franka Lamparda trenutno je standardan Mateo Kovačić, no vidjet ćemo hoće li i ostati kada se vrati Kante.

Sport.ba/Teleks.info

Komentari