NIKO NEĆE U BAJERN ZBOG KOVAČA: Nemački Bild otkriva zašto nemački velikan još nije imao NITI JEDAN MEGA TRANSFER!

    Podeli
  • NIKO NEĆE U BAJERN ZBOG KOVAČA: Nemački Bild otkriva zašto nemački velikan još nije imao NITI JEDAN MEGA TRANSFER!

Bajern je ovog leta u fazi rekonstrukcije tima. S Alianc Arene je penzionisan Arjen Roben, u Brazil se vratio Rafinjo, a u nepoznatoje otišao Frank Riberi. Mats Humels se vratio u Dortmund, Marko Friedl je prodan Verderu, dok se Džemes Rodrigez vratio u Real...

Za 80 miliona evra došao je Lukas Hernandez iz Atletiko Madrida, Benjamin Pavard je Štutgartu plaćen 35 miliona, a za tri je iz HSV stigao jedan od najvećih talenata nemačkog fudbala, napadač Jann-Fiete Arp.

Iako su kupili tri pojačanja, Bavarci imaju neverovatnu nestašicu igrača u rosteru prve ekipe, potpuno atipičnu za tako velik klub.

Uz četiri golmana, Manuela Nojera, Svena Ulreiha, Kristiana Frihtla i Rona Hofmanna, Bajern ima samo 17 igrača "u polju", neuporedivo manje od glavnih konkurenata.

U nemačkom Bild povodom dešavanja u nemačkom velikanu osvanuo tekst prema kojem igrači Bajerna opet planiraju minirati Niku Kovača

List se poziva na anonimne izvore iz svlačionice, a koji izražavaju veliko nezadovoljstvo trenerom Kovačem.

Fudbaleri Bajerna navodno su jako nezadovoljni trenutnim sastavom. Ova priča nadovezuje se na nedavni intervju agenta Manuela Nojera, koji je istakao da prvi golman Bajerna neće dugo ostati u minhenskom klubu. ako se ne dovedu zvučnija imena.

Bajern ovoga leta još nije doveo nijednu veliku zvezdu, a za više ih se interesirao

Nije tajna da je Bajern već propustio kupiti najveće mete, barem one koje su se povlačile po medijima. To su Liroj Sane, Kalum Hadson-Odoi, Nikolas Pepe i Matijs de Liht...

Bildu je anoniman izvor iz svlačionice rekao da "Bajern mora pod hitno uduplati svoje napore kod dovođenja pojačanja ili će zaostati za najvećim konkurentima na evropskoj sceni". Posebno kad je reč o rivalima iz Lige šampiona.

Nadalje, glavni krivac po Bildovom izvoru je upravo hrvatski trener.

Niko Kovač je, međutim, nedavno javnosti poručio da mu trebaju još četiri pojačanja ovoga leta te da će od iduće sezone zaigrati u novom 3-5-2 sistemu.

"Nećemo dogurati daleko sa 17 profesionalaca. Trebamo ih barem 19", kazao je bivši selektor Hrvatske.

Bildov izvor nadalje govori da "ako Bajern uskoro ne predstavi velike zvezde", da će se ponoviti iste stvari iz prethodne sezone, a tu pritom misli na okretanje leđa Niki Kovaču od strane pojedinaca u svlačionici. Hrvatski stručnjak preživeo je pravi medijski pakao tokom minule sezone, ali je uprkos svemu uspeo osvojiti duplu krunu.

"Niko Kovač nije tip trenera zbog kojeg će velike zvezde doći u Bajern. To misli više igrača u Bajernu", piše Bild.

Index

Komentari