NIŠTA OD SERIJE A?! Koronavirus u Fjorentini, Milanu, Sampdoriji, Torinu, ZAKAZAN HITAN SASTANAK KLUBOVA I FS ITALIJE, SREDA JE DAN “D”!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NIŠTA OD SERIJE A?! Koronavirus u Fjorentini, Milanu, Sampdoriji, Torinu, ZAKAZAN HITAN SASTANAK KLUBOVA I FS ITALIJE, SREDA JE DAN “D”!

Italijanski klubovi vrše testiranja na koronavirus spremajući se za nastavak sezone u Seriji A. Pozitivni rezultati u nekoliko klubova – Fjorentini, Milanu, Torinu, Sampdoriji… Hitan sastanak predstavnika klubova i organizatora takmičenja zakazan je za sredu.

Iako je Italija jedna od zemalja najteže pogođenih epidemijom koronavirusa, ljubitelji fudbala nadali su se da će se fudbalska lopta zakotrljati širom Apenina.

Klubovi su počeli sa treninzima, po posebnim propisima Vlade Italije i delovalo je kao da je sve spremno za nastavak fudbalske sezone.

Međutim, posle testova na kovid 19, koji su klubovi obavili na svojim članovima, pozitivni rezultati u pojedinim ekipama rađaju bojazan i pitanje da li će se liga nastaviti.

U Fjorentini je zaraženo šest osoba, u Milanu tri, kao i u Sampdoriji, dok je jedan član Torina bio pozitivan na testu na koronavirus.

Doduše, Inter je objavio da su svi članovi kluba testirani i da nema zaraženih.

Očekuje se da u narednim danima svi klubovi izađu sa rezultatima testova, a u međuvremenu zakazan je hitan sastanak klubova sa čelnicima Serije A za sredu.

Na sastanku bi trebalo da se govori o budućnosti takmičenja, odnosno da li će se ono nastaviti i kakve će biti posledice ukoliko to ne bude slučaj.

Bitna stavka na sastanku biće je rasprava o novcu od TV prava. Naime, medijske kuće koje su nosioci prava prenosa italijanskog šampionata trebalo bi klubovima do kraja sezone da isplate oko 233 miliona evra.

Ipak, od tih para neće biti ništa ukoliko se takmičenje ne nastavi, a pojedini klubovi već su najavili da će, u takvim okolnostima, pravdu potražiti na sudu.

RTS

Komentari