NOVI VOĐA JUNAJTEDA NEMANJA MATIĆ: Nemamo igrače za trofeje, molim navijače za strpljenje!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • NOVI VOĐA JUNAJTEDA NEMANJA MATIĆ: Nemamo igrače za trofeje, molim navijače za strpljenje!

Nemanja Matić je posljednji igrač iz trenutnog sastava Mančister Junajteda koji je osvojio Premier ligu. Doduše, s Čelzijem 2017. godine, ali je zbog te činjenice najiskusniji u svlačionici Crvenih đavola.

Srpski reprezentativac se stoga nije libio poručiti da ekipi Olea Gunara Solskjaera nedostaje iskustva za ulazak u borbu za trofeje.

Na Old Traffordu još nisu odlučili ko će biti kapiten u novoj sezoni, ali Matić je dobio traku u prijateljskoj utakmici protiv Intera i ovim javnim istupom dao je do znanja da želi lidersku ulogu u svlačionici.

"Titule se osvajaju kvalitetom i iskustvom. Mi u ovoj ekipi imamo kvalitet, ali nikakvo iskustvo", započeo je otvoreno Srbin pa nastavio:

"Imamo pet ili šest top igrača, međutim, oni su još mladi. Na primjer, Rashford ili Marsial. Pokazali su kvalitet na terenu, ali su premladi da bi vodili ovu ekipu do trofeja. Grinvud je recimo - ogroman potencijal! United ima veliki projekt za njega. Međutim, moraće mu se dati vremena jer sa 17 godina ne može igrati kao s 26 ili 27. Navijači u fudbalu uvek žele rezultate, trofeje. Ovaj put će se morati strpiti. Uveren sam da će ovi momci jednog dana vratiti Mančister ondje gdje pripada."

Matić ne bježi od odgovornosti jer je jedan od starijih u ekipi. Pohvalio ga je i Brjan Robson.

"Uvek je lepo čuti kad vas takva legenda hvali. To mi mnogo znači. Pokušaću voditi ove momke što bolje mogu. Posebno one koji su na terenu ispred mene, oni moraju slušati. Ovde sam da im pomognem."

O kapetanskoj vrpci takođe je rekao nekoliko rečenica.

"Bilo mi je veliko zadovoljstvo što sam bio kapitan. I čast. Trener tek treba doniti odluku o kapitanu za iduću sezonu. Što god da odluči, biće u redu. Traka je važna, ali još važnije je da igramo dobar fudbal, da se borimo jedni za druge", zaključio je Nemanja Matić.

Index.hr/Teleks.info

Komentari