POKETINO NOVI TRENER BLEKIJA MILENKOVIĆA I DUŠANA VLAHOVIĆA! Sjajni Argentinac preuzima Fiorentinu, Viola sprema napad na skudeto!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • POKETINO NOVI TRENER BLEKIJA MILENKOVIĆA I DUŠANA VLAHOVIĆA! Sjajni Argentinac preuzima Fiorentinu, Viola sprema napad na skudeto!

Dugo je Maurisio Poketino bez posla. Još od odlaska iz Totenhema, koji je odveo u finale Lige šampiona, argentinski stručnjak nije predvodio nijedan klub, a kako stvari stoje, odmoru je došao kraj.

Naime, italijanski mediji prenose da je Poketino veoma blizu dogovora sa Fjorentinom, za koju sa uspehom nastupaju srpski napadač Dušan Vlahović i član Orlova Nikola Milenković!

Da se u Violi ne šale prilikom zvučnih transfera, svedoči dolazak Frenka Riberija, koji je posle Bajerna nastavio karijeru u Firenci. Američki milijarder italijanskog porekla Roko Komiso prošlog je leta kupio italijanskog velikana za 200.000.000 evra.

- Uvek sam bio obožavatelj italijanskog fudbala i nema reči kojima bih opisao kolika mi je čast da imam priliku doprineti istoriji kluba poput Fiorentine .Firenca je širom sveta poznata kao grad koji predstavlja najbolje od italijanske kulture. U protekle tri godine tokom pregovora stekao sam svest o važnosti Fiorentine za ovaj grad i navijače - rekao je Komiso.

Fjorentina gaji visoke planove u narednom periodu, dokaz tome je da se klub glatko odrekao ponuda koje su stizale za "Blekija" Milenkovića i napadača Kijezu, koji su bili najtraženiji u prethodnom prelaznom roku.

Iz drugog plana, iskočili su sjajni Gaetano Kastrovili, Kristijan Kuame, Erik Pulgar... veliki talenti na terenima Serije "A", tako da će Poketino imati sjajan izbor u igračkom kadru, ukoliko se lati posla.

Osim toga, Viola priprema spektakularne transfere i u narednom prelaznom roku, obzirom da se na spisku potencijalnih pojačanja nalaze: Andrea Beloti iz Torina, Radža Naingolan (Inter) i prvotimac gradskog rivala Milana Paketa. U Firenci su spremni i da angažuju igrače, kojima na kraju sezone ističe ugovor, a među njima su: David Silva (Mančester Siti), Vilijan (Čelsi), Edinson Kavani (PSŽ), Dris Mertens (Napoli), Jan Vertongen (Totenhem), Mario Gece (Borusija, Dortmund)...

SD

Komentari