REAL SE EKSPRESNO RATOSILJA JOVIĆA, ZA NJEGA NEMA MESTA, PEREZ DOVODI IGRAČA OD 300 MILIONA! Luka daj taj gol, pa nek se priča…

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • REAL SE EKSPRESNO RATOSILJA JOVIĆA, ZA NJEGA NEMA MESTA, PEREZ DOVODI IGRAČA OD 300 MILIONA! Luka daj taj gol, pa nek se priča…

Fudbalski klub Real Madrid mogao bi stvarno da postane "crna rupa" za reprezentativca Srbije Luku Jovića, imajući u vidu najnovije planove Madriđana.

Oni, naime, žele da dovede u svoje redove drugog nasjkupljen fudbalera svih vremena - u pitanju je napadač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape. Madriđani su "zacrtali" mladog Francuza, a navodi se da su spremni da u dogovor oko transfera uključe i Gereta Bejla.

Mbapre je jedan od najtraženijih fudbalera u Evropi, kome se predsednik Reala Florentino Perez opravdano divi. Razumljivo je što španski gigant i sam Perez žele mladog napadača, pošto imaju nameru da oko njega grade tim koji će predvoditi trinaestostrukog šampiona Evrope u narednoj deceniji.

Međutim, sigurno je da Parižani neće tako lako i jeftino želeti da se odreknu svog zlatnog momka, a očekuje se da će za njega tražiti vrtoglavih 300 miliona evra, što je suma koju je Real proteklog leta potrošio na dovođenje igrača kao što su Luka Jović, Eden Azar, Rodrigo, Ferland Mendi i Eder Militao.

Ipak, uprava Reala našla je način da olakša dovođenje željenog pojačanja, tako što će uz novac u suprotan tabor otići Geret Bejl. Velšanin je dugo na izlaznim vratima "kraljevića", minulog leta je povezivan sa kineskim klubovima, a Zinedin Zidan je svojevremeno rekao da bi bilo bolje da je Bejl napustio klub.

Još jedan igrač moguće je da će biti upleten u ovu transfer sagu, a to je Hames Rodrigez. Kolumbijac je dve sezone proveo u Bajernu, da bi ove godine ponovo bio član Reala.

Madriđani će imati jakog konkurenta u dovođenju Mbapea, pošto je Juvenutus takođe ozbiljno interesuje za Francuza. Torinski klub je kao prioritet postavio dovođenje napadača, a smatraju da je osvajač Svetskog prvenstva sa reprezentacijom Francuske pravi izbor za njih.

Legendarni brazilski fudbaler Rivaldo smatra da bi Kilijan morao da igra u Premijer ligi ili Primeri.

"Uz dužno poštovanje Pari Sen Žermena, mislim da mora da igra u Španiji ili Engleskoj, u najjačim ekipama, kako bi se u budućnosti potvrdio kao naslednik Mesija i Kristijana Ronalda. Najbolji igrači moraju da igraju u najkvalitetnijim ligama", rekao je Rivaldo.

Što se tiče Luke Jovića, dolazak jednog od najboljih, a i najskupljih napadača na svetu (od njega je više plaćen transfer samo Nejmara, takođe u PSŽ), mogao bi da znači samo duži boravak na klupi od dosadašnjeg, a to bi uz najavljeni povratak Žozea Murinja u Real, gotovo izvesno značilo novu promenu sredine za našeg mladog asa.

Blic.rs


Komentari