RUI PINTO RASKRINKAO SITI! Sada leži u zatvoru zbog borbe protiv moćnika u svetskom fudbalu! PODRŠKA MLADIĆU STIŽE SA SVIH STRANA!

    foto: Printskrin/Youtube
    Podeli
  • RUI PINTO RASKRINKAO SITI! Sada leži u zatvoru zbog borbe protiv moćnika u svetskom fudbalu! PODRŠKA MLADIĆU STIŽE SA SVIH STRANA!

Mančester sitiju je u petak određena jedna od navećih kazni u istoriji fudbala. "Građani" su izbačeni iz Lige šampiona na dve godine, a uz to će morati da plate 30.000.000 evra. Klub je kažnjen zbog netačnih finansijskih izveštaja, a iza svega stoji jedan čovek.

Cela afera otkrivena je 2018. godine kada je nemački "Der Špigel", objavio poruke elektronske pošte i dokumente koji su uputili na ilegalne radnje. Izvor ovog lista bio je "Football Leaks", i Rui Pinto, portugalski haker.

Pinto se od marta 2019. godine nalazi u zatvoru dok čeka suđenje za ukupno 90 tačaka optužnice za hakovanje, sabotažu i prevaru.

Nakon što je vest da je Mančester siti izbačen iz Evrope ekspresno obišla svet, na društvenim mrežama su se pojavili brojni komentari podrške za Portugalca.

Mnogi su se prisetili poruke koju su poslali navijači Borusije iz Dortmunda kada su u okviru Lige šampiona u februaru 2019. godine gostovali Totenhemu na Vembliju.

- Uefa probudi se! Portugal me samo želi ućutkati i sakriti ono što imam na svom laptopu, oni se boje. Siguran sam da u Portugalu neću dobiti pošteno suđenje - citirali su navijači Pinta.

Dosta ljudi skupilo se ispred Apelacionog suda u Portu i tamo poslala podršku Pintu.

Blic.rs


Komentari