RUSI RAČUNAJU NA ZVEZDU I PARTIZAN! PRAVE SVOJU LŠ, ŠTA ĆE NA OVO REĆI UEFA! Večiti pred velikom dilemom, šta odgovoriti?!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • RUSI RAČUNAJU NA ZVEZDU I PARTIZAN! PRAVE SVOJU LŠ, ŠTA ĆE NA OVO REĆI UEFA! Večiti pred velikom dilemom, šta odgovoriti?!

Evropska kuća fudbala (UEFA) nedavno uvela je nove sankcije Fudbalskom savezu Rusije zbog ruske agresije na Ukrajinu.

Ruski klubovi neće moći da igraju na međunarodnoj sceni naredne sezone, dok je nacionalni tim izbačen iz Lige nacija. Naravno, sve zbog ruske

Andrej Sozin, član Etičke komisije Fudbalskog saveza Rusije ogovorio je o mogućem turniru Kupa Premijer lige koji bi po formatu i sistemu takmičenja mogao da podseća na Ligu šampiona.

Čelnik FS Rusije dao je dozvolu za uključivanje stranih klubova, a u razgovoru za tamošnje medije istakao je da je jedan od planova organizatora da među učesnicima budu i Crvena zvezda i Partizan.

- Pre mesec dana sam čuo da to planiraju i da žele da pozovu srpske klubove poput Partizana i Crvene zvezde. Mislim da je logično da se ovaj turnir održi na leto, mislim da neće biti bez nagradnog fonda. Ne vidim zašto bi bio problem da učestvuju ekipe iz Beograda? Šta bismo narušili? Ako žele da igraju imaju direktan let. Zašto ne bi bio pozvan neki kineski klub ili kazahstanski Kairat? Ideja je dobra, broj utakmica bi se povećao. Čini mi se da se sada bira format kojim bi se igralo - rekao je između ostalog Sozin.

Republika

Komentari