SADA I ZVANIČNO, KLOP I LIVERPUL ĆE BITI ŠAMPIONI ENGLESKE! San navijača Redsa dug 30 godina biće najzad ostvaren!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • SADA I ZVANIČNO, KLOP I LIVERPUL ĆE BITI ŠAMPIONI ENGLESKE! San navijača Redsa dug 30 godina biće najzad ostvaren!

Ne samo fudbal, svi profi sportovi u Britaniji dobili su dozvolu vlade da reorganizuju takmičenja tokom juna. "Redse" sada još dve pobede dele od parade koja se čeka 30 godina.

U trenutku kada su Nemci usvojili nova pravila za mečeve Bundselige u subotu, Italijani najavili štrajk tek što su se vratili treninzima, a Francuzi već otputovali na godišnje odmore posle odluke da otkažu prvenstvo...

...Englezi su prelomili: Liverpul će dobiti priliku da osvoji titulu posle 30 godina!

Prema poslednjim vestima sa Ostrva, vlada je poslala "zeleno svetlo" Fudbalskoj asocijaciji i Premijer ligi za nastavak sezone tokom juna. Ne samo fudbal, dozvolu za reorganizaciju takmičenja dobili su i ostali profesionalni sportovi u Velikoj Britaniji.

"Vlada i naši medicinski stručnjaci nastaviće da pomažu i pružaju podršku fudbalu. Sad je sve do fudbalskih institucija da završe detalje po pitanju nastavka takmičenja", rekao je sekretar u Ministarstvu kulture, medija i sporta Oliver Dauden.

Klubovi Premijer lige trebalo bi da sledeće sedmice da organizuju prve treninge, a kao datum kada će biti odigrane i prve utakmice pred praznim tribinama pominje se 12. jun.

Videćemo koliko će potom biti potrebno fudbalerima Liverpula da dovrše započet posao i zvanično postanu šampioni Engleske, nakon što su decenijama čekanu titulu praktično osvojili pre pandemije korona virusa. Postojala je bojazan među milionima navijača "redsa" da će prokletstvo biti natavljeno, kada se viša sila isprečila između ekipe menadžera Jirgena Klopa i parade koju Mersisajd čeka punih 30 godina.

Kada je stopiran šampionat 13. marta, posle 29 odigranih kola, Liverpul je imao 25 bodova više od (i dalje) aktuelnog prvaka, Mančester sitija. Matematički, šest bodova deli "redse" od 19. titule, pa nije nemoguće da pre početka jula kapiten Džordan Henderson podigne pehar šampiona Engleske.

Prošle godine u Madridu pokazao je da ume, kada mu je pripao trofej za šestu titulu šampiona Evrope.

Mondo.rs


Komentari