SAVEZI TRAŽE OD UEFE DA ODLOŽI EVRO ZA 2021. GODINU!? SLEDI PREKID LIGE ŠAMPIONA I LIGE EVROPE! Fudbal se ne može igrati u ovakvim uslovima!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • SAVEZI TRAŽE OD UEFE DA ODLOŽI EVRO ZA 2021. GODINU!? SLEDI PREKID LIGE ŠAMPIONA I LIGE EVROPE! Fudbal se ne može igrati u ovakvim uslovima!

Mnogobrojni savezi traže od Evropske fudbalske unije odlaganje Evropskog šampionata za 2021. godinu, prenosi italijanski Tutosport.

Zbog epidemije koronavirusa, nacionalni savezi imaju problema sa rasporedom, utakmice širom Evrope već se igraju bez publike i regularnost je dovedena u pitanje.

"Nacionalni savezi vrše ogroman pritisak na Uefu, kako bi mogli uspešno privesti kraju svoje lige. Pritisak se samo povećava, a ideja o odlaganju u Uefi se ozbiljno razmatra. Većina saveza traži odlaganje kako bi mogli da završe nacionalna prvenstva", navodi se u tekstu Tutosporta.

Baraž za plasman na EVRO, u kojem bi Srbija 26. aprila trebalo da gostuje u Norveškoj, se ne spominje, ali je, imajući u vidu najnovija dešavanja, izvesno da su te utakmice pod velikim znakom pitanja.

Evropska kuća fudbala (UEFA) mogla bi uskoro da suspenduje Ligu šampiona i Ligu Evrope. To prenosi poznati italijanski novinar Mirko Kaleme.

On tvrdi da će UEFA pustiti da se odigraju mečevi trenutne faze oba takmičenja, a onda će suspendovati svoja dva najveća takmičenja.

- UEFA će pokušati da održi utakmice ove runde, a onda će suspendovati oba takmičenja - naveo je on.

Ligu šampiona u naredne dve nedelje očekuju revanši osmine finala, dok bi u četvrtak (12. marta) trebalo da se odigraju prvi mečevi osmine finala Lige Evrope.

Nijedna utakmica za sada nije otkazana, ali je na većini ili zabranjen ili ograničen pristup gledaocima i medijima.

Komentari