SITI MORA DA UZME LIGU ŠAMPIONA, VEĆ U JUNU SLEDI EGZODUS! Odlaze Gvardiola, Silva, Aguero, Sane, Stons... Niko neće da igra “utaman”!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • SITI MORA DA UZME LIGU ŠAMPIONA, VEĆ U JUNU SLEDI EGZODUS! Odlaze Gvardiola, Silva, Aguero, Sane, Stons... Niko neće da igra “utaman”!

Nema Evrope, nema više ni moćnog Mančester sitija. Mnogobrojni ostrvski, ali i evropski, pa i svetski mediji, u danu posle odluke disciplinaca UEFA da klub sa "Etihada" bude izbačen iz Lige šampiona do jeseni 2022. uz novčanu kaznu od 30 miliona evra, ujedinjeni su u stavu da nebeskoplave čekaju pakleno teški dani, a nije malo onih koji odluku iz Niona smatraju prethodnicom velikog egzodusa sa "Etihada".

Ukoliko Arbitražni sud za sport u Lozani (CAS) ne promeni odluku UEFA, šeik Mansur će iscrpsti sve pravne lekove za povratak na scenu koja klubu život znači. I pored miliona koji u Sitiju lete kao konfete, jasno je da je na tom nivou fudbala pored ogromnih svota novca važan i sportski motiv, odnosno izazov. Toga naredne sezone neće biti kada je u pitanju ono važnije, vojevanje na međunarodnoj sceni, pa je teško očekivati da će Mensur i njegovi bliski saradnici uspeti da domame u klub igrače na kojima bi bazirali velike planove za Evropu kada kazna istekne.

To možda i ne bi predstavljalo toliki problem kada bi Mančester siti uspeo da zadrži na okupu sadašnji "roster" i šefa struke, ali je na tom planu situacija poprilično alarmantna. Treneru Pepu Gvardioli ugovor ističe narednog leta, a on sam je u nekoliko navrata pre ovog surovog "spuštanja roletne" iz UEFA govorio da planira da odradi ugovor sa klubom do kraja. Iz ove perspektive deluje potpuno nerealno da postoji novac koji bi ga zadržao u trenucima kada se za njegovo "zdravlje" uveliko raspituju Juventus i PSŽ, a postoje naznake da bi i Bajern ponovo voleo da ga vidi na klupi.

Prema tvrdnjama Engleza, spisak igrača koji su bliži izlaznim vratima nego ostanku samo u premijerligaškim okvirima je podugačak. Već sada je izvesno da David Silva neće posle leta biti član "građana", narednog leta ističe ugovor Kunu Agueru, a za dve godine Liroju Saneu, Džonu Stonsu i Niklasu Otamendiju. Kada se na sve to doda činjenica da su Kevin de Brujne, Bernardo Silva, Rahim Sterling, Rijad Marez i još poneki u klubu najpre zbog potere za peharom Lige šampiona, jasno je da bi projekat zasnovan na ogromnim ulaganjima mogao da nestane kao mehur od sapunice posle surove kazne UEFA.

OSVAJANjE NE VODI NA SVETSKO

Dugo već u Mančester sitiju maštaju o osvajanju Lige šampiona, a ovog proleća će ta potera biti još više grozničava, s obzirom na to da sledeća prilika stiže tek na proleće 2023. Ukoliko Gvardiolin tim i uspe da podigne pehar u Istanbulu, u Superkup Evrope, kao i na klupsko svetsko prvenstvo, neće ići "građani" već poraženi finalista.

Novosti.rs

Komentari