STANKOVIĆ U NJEGA NE SUMNJA, POUZDAN, LIDER, LOJALAN, IMA PAS, IGRA GLAVOM... Ovakav igrač je pravo blago za svakog trenera!

    foto: FK CZ
    Podeli
  • STANKOVIĆ U NJEGA NE SUMNJA, POUZDAN, LIDER, LOJALAN, IMA PAS, IGRA GLAVOM... Ovakav igrač je pravo blago za svakog trenera!

Dejan Stanković je najveći deo karijere proveo igrajući u Seriji A, tako da se novinarima italijanske "Gazete delo sport" učinio kao idealan sagovornik koji će im najbolje objasniti šta će to Roma dobiti angažmanom njegovog zemljaka Nemanje Matića.

Trener Crvene zvezde je najpre objasnio zašto je trener Rome, Žoze Murinjo, kad god je imao priliku u svoje timove dovodio srpskog vezistu.

- Murinjo želi Matića jer on ima dva fundamentalna kvaliteta: pouzdanost i lojalnost. To znači da može da mu se veruje i na terenu i u svlačionici, da je ozbiljna ličnost, sa pravim vrednostima. Žoze vrlo dobor zna da je Nemanja ratnik. A takve on voli - rekao je Stanković.

On je zatim slikovitije opisao kvalitete Matića, za kojeg veruje da će se odlično snaći na Apeninima.

- Ima dobar prvi pas da pokrene manevar, brz je kada treba krenuti po drugu loptu, dobro igra glavom. Zahvaljujući fizičkim predispozicijama, odlično pomaže odbrani. Priznajem, baš me zanima kako će da se snađe u italijanskom fudbalu, iako ne sumnjam da će dobro proći.

Trener crveno-belih smatra da srpski igračima leži igranje u Seriji A, ali i da se dobro uklapaju sa portugalskim stručnjakom.

- Odlikuje nas lojalnost i ponos. Ničega se ne plašimo. Mi Srbi u šali sebe nazivamo 'ciganima', jer bismo sve učinili za pobedu. Žoze obožava takve fudbalere. On želi ljude sa mu***a. Oni mogu da te odvedu na viši nivo. Matić je takav. Nije bitno da li si igrao dobro ili loše, to se zaboravlja, rezultat ostaje. Naravno, kada igraš dobro to ti pomaže da pobediš, ali… Sad kad sam trener svesniji sam određenih dinamika - ističe Stanković.

SD

Komentari