ŠUT KARTA ZA VAR, U REKORDNOM ROKU DOBIĆE ZAMENU! Vodeći evropski klubovi predlažu da se “video tehnologija” zbog mućki izbaci iz fudbala!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŠUT KARTA ZA VAR, U REKORDNOM ROKU DOBIĆE ZAMENU! Vodeći evropski klubovi predlažu da se “video tehnologija” zbog mućki izbaci iz fudbala!

Čini se da će VAR u rekordnom roku dobiti zamenu. Tačnije, klubovi planiraju izgurati promjenu u Ligi prvaka.

Vodeći evropski klubovi, okupljeni u asocijaciju koju predvodi predsednik Juventusa Andrea Agnelli, predlažu promene kada je u pitanju VAR.

On se definitivno manje koristi u Ligi šampiona, nego u nacionalnim prvenstvima, posljednji slučaj je čist penal za Inter u Barseloni, kada sudija Skomina nije dobio signal iz VAR sobe, iako je prekršaj postojao.

Zbog toga, ali i ranijih situacija u kojima VAR nije značio pomoć sudiji, niti sprečavao greške, klubovi predlažu "Oko sokolovo" odnosno "Čelendž" kao u tenisu.

Naime, svaki klub bi imao pravo jednom u poluvremenu proveriti sudijsku odluku.

Ostaje da vidimo da li će klubovi uspeti izgurati ovaj vrlo zanimljiv prijedlog.

VAR je, podsetimo, deo velikog skandala koji potresa Španiji. U Bilbau, na utakmici Atletik – Valensija, VAR je direktno skrojio pobednika, krivotvoreći situaciju koja je direktno odlučila meč.

“Slepi miševi” su pobedili pogotkom Čeriševa. Na snimku koji je upućen sudijama vidi se da Denis Čerišev nije bio u nedozvoljenoj poziciji, ali kasnije se ispostavilo da to nije bio pravi snimak! Na pravom snimku se vidi da je napadač Valensije za korak u ofsajdu.

I da ne bude zabune, ove dve slike je objavio Fudbalski savez Španije. Očigledno je da VAR nije uticao na ispravnost odluke, već je direktno skrojio rezultat meča u Baskiji. Zbog toga sudije i Savez traže da se raskine ugovor sa operatorom Media Pro.

Teleks.info/Mediji

Komentari