SVETSKI FUDBAL U NEVERICI, POKRENUT KRIVIČNI POSTUPAK PROTIV INFANTINA! Sprečio tužioca da vodi istragu o sumnjivom poslovanju FIFA!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • SVETSKI FUDBAL U NEVERICI, POKRENUT KRIVIČNI POSTUPAK PROTIV INFANTINA! Sprečio tužioca da vodi istragu o sumnjivom poslovanju FIFA!

Švajcarski specijalni tužilac pokrenuo je krivični postupak protiv predsednika Fife Đanija Infantina, prenose svetski mediji.

Kako navode brojni svetski mediji, među kojima je su i Dojče Vele, Rojters i Bličer report, krivični postupak pokrenut je protiv predsednika Fife.

Specijalni švajcarski tužilac pokrenuo je krivični postupak u okviru istrage sastanka Đanija Infantina i generalnog tužioca Švajcarske Mihaela Laubera, koji je već ponudio ostavku.

Prvi čovek svetskog fudbala se sumnjiči da je korupcijom sprečio tužioca Mišela Lobera da vodi poštenu istragu o sumnjivom poslovanju Fife.

Nadzorno telo švajcarskog tužilaštva u izveštaju navodi da su oni imali više tajnih sastanaka i da postoji sumnja da je Infantino lobirao da Lober odbaci optužbe za korupciju u vrhu Svetske fudbalske federacije, ali i istragu o poslovanju Uefe, dok je Infantino bio sekretar u Evropskoj kući fudbala.

Lober je prošle nedelje najavio da će podneti ostavku, kada je na sudu utvrđeno da nije govorio istinu o susretu sa Infantinom u trenutku dok je njegova kancelarija istraživala korupciju u Fifi.

Kako prenosi Rojters, obojica su demantovali umešanost u kriminalne radnje.

Infantino je na mesto predsednika Fife izabran 2016. godine, a prethodno je od 2009. godine bio sekretar Uefe.

RTS/BLIČER REPORT/DOJČE VELE/ ROJTERS

Komentari