TRI KAPITALCA STIŽU U BAJERN, KOVAČ SADA MOŽE DA NAPADNE I LŠ! To su Kutinjo, Mandžukić, a treći je i dalje tajna!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • TRI KAPITALCA STIŽU U BAJERN, KOVAČ SADA MOŽE DA NAPADNE I LŠ! To su Kutinjo, Mandžukić, a treći je i dalje tajna!

Uprava Bajern Minhena odlučila je ubaciti u najvišu brzinu kako bi osigurala treneru Niki Kovaču pojačanja dostojna renomea nemačkog prvaka. Klub je trenutno na 18 igrača (ne računajući golmane), a sam strateg Bavaraca je najavio prilikom potpisa Ivana Perišića da očekuje još pojačanja do 2. septembra (kraj prelaznog roka) i to definitivno ne u odbrambenom delu momčadi.

Čini se kako je uprava svesna da taj njegov zahtev nije onaj klasični 'barićevski' koji uvek traži 'još dva igrača', nego je naprosto reč o prostoj nuždi. Navedeni fond igrača možda je dovoljan za napada na osmu uzastopnu titulu u Bundesligi, ali s 18 igrača klub iz Minhena nema što tražiti na tri fronta.

Iz tog razloga, u Bajernu očekuju potpis još trojice kapitalaca, prenosi nemački Kiker. Prvi od njih je zasad najveća nepoznanica, a reč je o poziciji 'šestice'. Iako je Tiago Alkantara već godinama na zadovoljavajućoj razini, pored Korentina Tolisoa nema adekvatne zamene, a čini se da Kovač ne računa baš na usluge Renata Sančeza.

Ko bi to trebao biti, teško je razaznati, uprava Bavaraca je zakopčana do grla. Spekulira se s imenom Marca Roče iz Espanjola, ali ti pregovori su zasad zamrznuti zbog prevelike odštete (40 miliona evra).

Za razliku od ovog pojačanja, druga dva su vrlo poznata i uskoro bi se mogla dogoditi. Uprava nemačkog prvaka, predvođena Hasanom Salihamidžićem, ušla u pregovore s agentom Filipea Kutinja. Iako je Barselona najpre želela, i dalje želi, ubaciti Brazilca u zamenu za Nejmara, PSŽ osim njega želi i popriličnu svotu novca (spekuliše se s iznosom od 120 miliona evra plus Nelson Semedo), što je Blaugrani jednostavno preskupo.

Iz tog razloga, nekadašnji ofanzivac Liverpoola mogao bi vrlo lako završiti na Alianc Areni, ali taj posao će se gotovo sigurno raditi još pune dve nedelje, sve do kraja prelaznog roka. Ukoliko ne uspiju njega dovesti, predsednik Uli Henes, njegova desna ruka Rumenige i sportski direktor 'Braco' Salihamidžić definitivno se okreću Leroju Saneu, uprkos teškoj povredi ligamenata.

I za kraj, poslastica za sve hrvatske navijače Bajerna. Mario Mandžukić sve je bliže povratku u Minhen. Prema napisima Kikera, koja idu u korak s pisanjima italijanskih medija kako Super Mario želi igrati samo u Torinu i u dresu Bajerna, sportski agent Điovani Brankini intenzivno radi na dovođenju Mandže u redove 'Rekordmeistera'.

Stara dama za njega traži 15 miliona evra, što ipak nije skupo Nemcima jer naprosto za svoju prvu violinu Roberta Levandovskog nemaju adekvatnu zamenu. Jedini kinkurent u timu mu je mladi Jann Fiete Arp.

Poznato je da Niko Kovač ceni Mandžukića zbog njegovih radnih navika i srčanog pristupa, a dodatni razlog zašto ga želi dovesti leži u činjenici da dobije veću podršku unutar svlačionice, navodi Kiker. Bivši hrvatski selektor želi ga po svaku cenu, a čini se da će se to uskoro i ostvariti, jer italijanska Gazeta delo Sport piše da je stvar praktički gotova.

Sport.ba/Teleks.info

Komentari