UEFA KAZNOM ZA SITI OTVORILA PANDORINU KUTIJU! Dovela je u pitanje opstanak i LŠ, ali brojnih velikana u Evropi! U POZADINI JE I RAT DVE KRALJEVSKE KUĆE – IZ KATARA I SAUDIJSKE ARABIJE!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • UEFA KAZNOM ZA SITI OTVORILA PANDORINU KUTIJU! Dovela je u pitanje opstanak i LŠ, ali brojnih velikana u Evropi! U POZADINI JE I RAT DVE KRALJEVSKE KUĆE – IZ KATARA I SAUDIJSKE ARABIJE!

UEFA je drakonskom kaznom za Mančister Siti otrvorila “pandorinu kutiju”, a posledice bi mogle da budu stravične, ne samo po još uvek aktelnog prvaka Engleske, već za evropski fudbal u globalu.

Ako kazna opstane u pitanju je opstanak I Lige Šampiona, a sa sličinim problemima i kaznama mogli bi se suočiti gotovo svi veliku kklubovi u Evropi, pre svega u Italiji, Španiji, Francuskoj i naravno Engleskoj!

Da sve bude još komplikovanije u celu priču je umešana I politika, a kad je reč o “najprljavijoj stvari na svetu” ništa nije isklJučeno!

Sportski novinar i kolumnista GOL.hr Ivica Medo objašnjava da se Siti neće tek tako pomiriti sa kaznom.

"Nisam siguran da će opstati ova odluka...", kaže Medo aludirajući na to da će se Siti žaliti Sportskom arbitražnom sudu u Lozani.

"Mogla bi se otvoriti Pandorina kutija, jer znamo što se događalo s PSŽ i koliko je bilo problema oko Nejmarovog transfera. Ali i nekih drugih slučajeva, kada su klubovi dobijali manje kazne. Ta priča nije završena, a Siti neće sediti skrštenih ruku. Može se pretpostaviti da će uzvratiti udarac", ističe Medo i upozorava:

"Iza Građana stoji moćna kraljevska dinastija Ujedinjenih Arapskih Emirata, a iza PSŽ kraljevska porodica podjednako bogatog Katara. Te dve finansijski moćne države nisu u dobrim odnosima. Dakle, u celoj priči nazire se i politička pozadina. Jer ako Siti bude teško kažnjen, a PSŽ prođe neokrznut, može se pretpostaviti kako će Katarani reagirati. Već se spekuliše da poseduju neke kompromitirajuće informacije o ostalim klubovima koje bi mogli izvući na videlo. Zato kažem da bi se mogla otvoriti Pandorina kutija. Teško je predvideti kakve bi bile implikacije. Puno toga će se odigrati iza kulisa. Očigledno da se u pozadini vodi pravi rat informacijama."

Tteleks.info

Komentari