UEFA PRELOMILA, LIGE SE IGRAJU U MAJU, EVRO U NOVEMBRU! DILEMA JE ŠTA SA LIGAMA ŠAMPIONA I EVROPE! Ovo je plan, da li je i realan?!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • UEFA PRELOMILA, LIGE SE IGRAJU U MAJU, EVRO U NOVEMBRU! DILEMA JE ŠTA SA LIGAMA ŠAMPIONA I EVROPE! Ovo je plan, da li je i realan?!

Spreman je akcioni plan UEFA za evropski fudbal za 2020. godinu. Plan koji će predsednik Aleksandar Čeferin i generalni sekretar Đorđo Marketi izneti pred predstavnike 55 fudbalskih saveza na kontinentu na sutrašnjoj video sednici povodom korona virusa.

Zamisao čelnika iz Niona je da se lige nastave od 2. maja, a da se sva prvenstva igraju po ubrzanom tempu i da se završe do 30. juna, kako piše italijanski Korijere dela Sera.

Kada su Liga Šampiona i Liga Evrope u pitanju, tu je sve otvoreno i biće stvar dogovora. Postoje ideje da se igra Fajnal for, pa Fajnal ejt, ali i da se sve do finala igra samo po jedna utakmica, na neutralnom terenu ili da se žrebom odredi ko će biti domaćin tog meča.

I za kraj Evropsko prvenstvo. Plan je da se šampionat odloži i da novi termin početka bude 23. novembar i da se igra do 23. decembar. Bilo bi to dosta slično Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine. Nema informacija kada bi se igrao baraž Lige nacija, koji daje poslednja četiri učesnika EP, a to je pitanje koje posebno interesuje Srbiju.

Ovi predlozi bi u utorak trebali da se ozvaniče a ostaje da se vidi ko će ih prihvatiti i kakva je budućnost fudbala u Evropi u ovim vanrednim okolnostima.

SD

Komentari