(VIDEO) DŽEJDON SANČO, KOM CARSTVU ĆE SE PRIVOLETI?! Liverpul, Siti i Real spremni da plate pravo bogatstvo za fudbalera Dortmunda!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) DŽEJDON SANČO, KOM CARSTVU ĆE SE PRIVOLETI?! Liverpul, Siti i Real spremni da plate pravo bogatstvo za fudbalera Dortmunda!

Fudbaler dortmundske Borusije Džejdon Sančo mogao bi da postane najskuplji igrač u zimskom prelaznom rokuu istoriji, pošto nemačkom klubu stižu ponude za usluge Engleza sa svih strana. Klub nije zadovoljan disciplinom mladog igrača, koji želi da ide po svaku cenu, a zainteresovane strane trebalo bi da plate oko 120 miliona evra.

Prošle sezone očarao je Evropu svojim fudbalskim umećem, dok u novoj puni novinske članke disciplinskim prekršajima i kaznama od strane Borusije. Džejdon Sančo izgleda da je isterao svoje, bolje reći svojim ponašanjem naterao je upravu "milionera" da razmišlja o prodaji najtalentovanijeg igrača.

Dogovor je bio da Sančo može da ide na letu, ukoliko stigne adekvatna ponuda, ali posle niza incidenata koje je mladi Englez napravio u oktobru i novembru čini se da je rastanak neminovan već u januaru.

Sančo je bio kažnjen u oktobru, kada je zakasnio sa povrakom u klub posle reprezentativnih obaveza, dok je nedavno, pre meča sa Barselonom u Ligi šampiona, ofanzivni vezista zakasnio na klupski sastanak, pa je meč počeo na klupi.

Ušao je u igru na poluvremnu, postigao jedini pogodak za Dortmund u porazu od 3:1 i još jednom pokazao svoj nesumnjiv talenat i kvalitet.

Ipak, klub ne želi više da toleriše njegovo ponašanje, pa je spreman da sasluša ponude najbogatijih klubova u Evropi. A njih ima sasvim dovoljno.

Igrač rođen 2000. godine stasao je u Mančester sitiju, odakle je 2017. godine prešao u Dortmund za oko 10 miliona evra (osam miliona funti), pa transfer u Junajted, koji je bio zainteresovan još prošle godine, deluje neostvarivo.

Siti bi želeo da vrati svog nekadašnjeg đaka, ali je veliko pitanje da li je spreman da plati 120 miliona evra (100 miliona funti), koliko traži Borusija. Takođe, šampion Evrope Liverpul bi voleo da vidi Sanča u svom sastavu, dok je Real nekako najuporniji, a ima i dobru saradnju sa klubom iz Dortmunda.

Ukoliko Borusija "izboksuje" traženu cenu, Sančo bi postao najskuplji igrač u istoriji kupljen u zimskom prelaznom roku, čime bi oborio rekord koji drži Felipe Kutinjo, kada je iz Liverpula prešao u Barselonu.

Januarski prelazni rok biće veoma zanimljiv, a već sada je izvesno da će Džejson Sančo biti prva zvezda prvog prelaznog roka u 2020. godini.

RTS/Independent

Komentari