(VIDEO) GRČKA POLICIJA NEMA DILEMU, KOVAČEVIĆA SU HTELI DA UBIJU NA BOŽIĆ! Napadači nisu hteli da zaplaše Srbina, napadači su Darka pratil i čekali pravi trenutak za napad!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) GRČKA POLICIJA NEMA DILEMU, KOVAČEVIĆA SU HTELI DA UBIJU NA BOŽIĆ! Napadači nisu hteli da zaplaše Srbina, napadači su Darka pratil i čekali pravi trenutak za napad!

Legendarni srpski napadač i doskorašnji sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije upucan je na Gilfadi u predgrađu Atine u Grčkoj!

Grčki mediji javljaju da su nepoznati napadači su na bivšeg igrača Zvezde pucali iz manjeg vozila i da je do napada došlo ispred Kovačevićevog doma.

Grci navode da je Kovačević pao na zemlju nakon što je upucan, kao i da su ambulantna kola odmah došla i odvela ga u bolnicu.

Prema prvim izveštajima lokalnih medija, Kovačević je pogođen u nogu.

izvori iz grčke policije kažu da je na osnovu dokaza jasno da su napadači želeli da ubiju Kovačevića, a ne da ga zaplaše.

Navode da je počinilac ispalio diraktan hitac u bivšeg fudbalera, sa ciljem da ga ubije, a ne da ga jednostavno zastraši.

Policija smatra da je napad bio dobro organizovan, da su počinioci posmatrali neko vreme Srbina i čekali pravi trenutak da ga napadnu ispred njegove kuće. Policija prikuplja materijal sa sigurnosnih kamera.

Srpski fudbaler Darko Kovačević dao je prvu izjavu grčkoj policiji posle napada na njega ispred kuće u Atini.

Bivši fudbaler Crvene zvezde i Olimpijakosa, prema navodima grčkih medija, opisao je do detalja šta se desilo.

"Video sam muškarca kako izlazi iz automobila i s ispruženim pištoljem mi prilazi. Instiktivno sam se bacio u desnu stranu, a zatim sam čuo pucanj. Zatim je potrčao, ušao u vozilo i nestao".

Kovačević je objasnio da je sišao iz kuće da parkira svoj automobil na parkingu stambene zgrade u kojoj boravi.

Policajci su nešto kasnije pronašli pištolj u automobilu počinioca, koji je izgoreo 700 metara dalje od mesta na kome je pucao.

Mediji

Komentari