(VIDEO) KLOP PRONAŠAO NOVOG KUTINJA, BRILJIRA U BUNDES LIGI I JEFTIN JE! Redsi će u njemu dobiti ogromno pojačanje!

    foto: Fotoiliustracija
    Podeli
  • (VIDEO) KLOP PRONAŠAO NOVOG KUTINJA, BRILJIRA U BUNDES LIGI I JEFTIN JE! Redsi će u njemu dobiti ogromno pojačanje!

Liverpul i Jirgen Klop su pronašli fudbalera koji će popuniti prazninu koja je nastala odlaskom Brazilca Kutinja.

Tokom prvog dela sezone 2017/18. nije bilo sumnje ko je Liverpulova glavna zvezda. Uprkos odličnom Mohamedu Salahu, Filipe Kutinjo je zapalio Enfield svojim potezima i neverovatnom brzinom.

Ipak, magija je kratko trajala jer je Brazilac prešao u Kataloniju u zimskom prijelaznom roku 2018. godine.

Kutinjov odlazak je omogućio kupovinu Virdžila van Dajka koji je pojačao i učvrstio odbranu Jirgena Klopa. Budući da je Van Dajk odličan u defanzivi, Redsima je sada potrebna samo još jedna poslednja stvar koja bi se mogla dodati u ovaj tim.

To je dovođenje nekoga sličnog Kutinju, koji može s lakoćom razbiti ekipu koja igra autobus-formaciju. Neko ko može nahraniti merkuralnu snagu Salaha, Firmina i Manea.

Čini se da je Jirgen Klop napokon pronašao tog čoveka u svojoj domovini, u Nemačkoj. Prema pisanju Koriere delo Sporta, Redsi planiraju da dovedu Marokanca Aminea Harita na Enfield.

Harit je poslednjih nekoliko sezona zaista briljirao u Bundesligi i on je bez ikakve sumnje u istom kalupu kao i Koutinjo.

Marokanac je poznat po izvrsnim dinamičkim driblingom i neverovatnim Krojfovoim okretima. Već je postigao pet golova i 3 asistencije u 18 utakmica ove sezone i sa samo 22 godine ima dovoljno vremena za razvoj.

Salke za njega traži 17 miliona funti, što za evropske klupske prvake ne bi smio biti problem...

Teleks.info/Sport.ba

Komentari