(VIDEO) KONTE VRAĆA ZVER NA MEACU, STIŽE U JANUARU! U Santosu igra kkao u transu, NA 16 MEČEVA ZABIO JE 17 GOLOVA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) KONTE VRAĆA ZVER NA MEACU, STIŽE U JANUARU! U Santosu igra kkao u transu, NA 16 MEČEVA ZABIO JE 17 GOLOVA!

Već na samom startu prvenstva se vidi rad Antonija Kontea, Inter je maksimalan u uvodne četiri utakmice te je zasigurno najozbiljniji kandidat za prekid dominacije Juventusa.

Konte je na letnjem prelaznom roku insistirao na dvojici napadača, odluka je pala na Romela Lukakua i Edina Džeku, ali je BiH reprezentativac ostao stanovnik Večnog grada.

Belgijski reprezentativac je u startu počeo opravdavati poverenje italijanskog stručnjaka te je u četiri uvodna kola Serije A zabio tri gola. Uključujući i pogodak u gradskom derbiju protiv Milana.

Ipak, sezona je duga i evidentno je da će Interu trebati još jedan centralni napadač. Mladi Lautaro Martinez je jedina alternativa, ali bez obzira na svetlu budućnost i talenat koji poseduje, zasigurno nije još igrač koji će voditi Nerazzurre prema naslovu.

Međutim, Konte ima plan, a on se zove Gabriel Barbosa. Mladi napadač koji je pre tri sezone stigao iz Santosa na Đuzepe Meacu za 29,5 miliona evra, no došao je nespreman za evropski fudbal te su usledile pozajmice od Benfike, Santosa pa do Flamenga.

Povratak u Brazil za mladog igrača je bio najbolje moguće rešenje gde je sjajnim predstavama vratio sebi samopouzdanje, koje je izgubio preranim odlaskom u Evropu i kao nagradu zaslužio poziv u brazilsku reprezentaciju.

Gabigol je u povratničkoj sezoni u Santosu u 35 ligaških utakmica postigao 18 golova, a ove sezone u dresu najvećeg brazilskog kluba je u 16 utakmica zabio 17 golova.

Pozajmica mu ističe sa poslednjim danom 2019. godine, a prvobitni plan Nerazzurra je bio prodaja Flamengu za 18 miliona evra, ali prema poslednjim informacijama bi se trebao pridružiti Konteovim trupama na zimskim pripremama u pohodu na toliko željenu titulu najbolje momčadi na Čizmi.

To bi sigurno mogao biti kec iz rukava bivšeg trenera Juventusa i Čelzija, nešto što niko u Seriji A nije očekivao...

Sport.ba/Teleks.info


Komentari