(VIDEO) LJUDI, KAKAV JE VLAHOVIĆ IGRAČ! SRBIN RASPAMETIO NAVIJAČE STARE DAME! Ovako je zabio samo Piksi i to protiv Španije!

    foto: FSS
    Podeli
  • (VIDEO) LJUDI, KAKAV JE VLAHOVIĆ IGRAČ! SRBIN RASPAMETIO NAVIJAČE STARE DAME! Ovako je zabio samo Piksi i to protiv Španije!

Dušan Vlahović je dao gol na debiju za Juventus u Seriji A, pa ove sedmice i na debiju u Ligi šampiona, a u subotu je ponovo raspametio navijače torinskog giganta, i to zbog sjajnog pogotka.

U svom četvrtom nastupu za "staru damu" u šampionatu Italije, srpski golgeter je postigao drugi prvenstveni gol od transfera iz Fiorentine.

Ali, kakav je samo to bio pogodak protiv Empolija...

Juve je najpre brzo izgubio početnu prednost, Kinov pogodak iz 32. minuta, na asistenciju Rabioa, "anulirao" je Zurkovski u 40, ali je onda u sudijskoj nadoknadi vremena na scenu stupio mladi srpski as.

Dušan Vlahović je strpljivo čekao da ga Kvadrado proigra u kontanapadu, a svojom kretnjom, prilično blizu pomenutog saigrača, "naterao" je deo defanzivaca rivala da se drži podalje. A kada je naš golgeter dobio loptu, maestralno se oslobodio dvojice suparnika koji su potrčali ka njemu.

Levom nogom je primio loptu od Kvadrada, podigao desnu kao da će da šutira, a tim "lažnjakom", kao Dragan Stojković Piksi na Mundijalu 1990. protiv Španije, potpuno je zbunio rivale.

I to toliko, da su se zabili jedan u drugog golman Guljelmo Vikario i njegov kolega iz odbrane, albanski internacionalac Adrijan Ismajli. Obojica su htela da spreče Vlahovićev "već viđen šut", a tek kada su oni bili na tlu, Dušan je namestio loptu gde je želeo i poslao je u nebranjeni deo mreže:

- Prestani to da im radiš, Vlahoviću, glasio je jedan od komentara oduševljenih ljubitelja fudbala posle majstorije našeg reprezentativca.

A onda je u drugom poluvremenu ponovo briljirao kada je asistenciju Morate desnom nogom "bocnuo" golmana i tako doneo veliko slavlje. Ovo je bio njegov 20. gol ove sezone!

Od tih 20 golova u "ligama petice" (Italija, Španija, Engleska, Nemačka, Francuska) više su u prvenstvu, u sezoni 2021/2022, dali samo špic Bajerna, Robert Levandovski - 28, te napadač Bajera, Patrik Šik.

Juventus je pred ovaj meč bio četvrti na tabeli Serija A sa 47 boda, a Empoli 13 sa 31.

Pobeda "stare dame" (koja vodi sa 2:1 posle prvog poluvremena) donela bi joj učvršćivanje na četvrtoj poziciji, poslednjoj koja vodi u Ligu šampiona, gde bi rado Atalanta koja ima 44, ali i dva meča manje.

Na vrhu tabele Serije A su Milan (57), Inter (55), i Napoli (54).

Novosti

Komentari