(VIDEO) MANČISTEROVE METE, MATESON, HAVERC, MILER I SANČO! Za njihovo dovođenje spremno 250 miliona evra!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) MANČISTEROVE METE, MATESON, HAVERC, MILER I SANČO! Za njihovo dovođenje spremno 250 miliona evra!

Štampa na Ostrvu piše da su dva mlada igrača na radaru Crvenih đavola i da će Junajted pokušati da ih dovede već u zimskom prelaznom roku. Prvi je Luk Mateson, desni bek nižerazrednog Ročdejla, kome je cena vrtoglavo počela da raste pošto je prošlog meseca dao gol na Old Trafordu i umalo izbacio favorita iz Liga kupa. Sve sa pozicije desnog beka. Mateson se toliko svideo Ole Gunaru Solskejru da je Norvežanin savetovao skautima Mančestera da prate razvoj 17-godišnjeg talneta iako ovaj igra u trećem rangu takmičenja (Liga 1) i mora da izostaje iz škole, kako bi stizao na treninge i utakmice.

Mateson je sa samo 15 godina i 336 dana debitovao za Ročdejl, a koliko je talentovan i da priča koju su servirali ostrvski mediji nije bez pokrića svedoči informacija da se dopao i Pepu Gvardioli, tako da se pretpostavlja da bi Siti mogao da uđe u trku za njegov potpis. Ročdjel ga vrednuje oko 10.000.000 funti i samo je pitanje koji će mančesterski klub „prevariti“ ovaj drugi, jer u modernom fudbalu je između ostalog štos u tome da se kupovinom nekog igrača isti spreči da ode kod konkurencije, bez garancija da će zaista i igrati za onog kome se potpisom obavezao. Doduše, Mateson je toliko mlad da za njega ima vremena...

Malo drugačiji je staus Kaja Haverca, koga su skauti Mančester junajtea identifikovali kao moguće rešenje na poziciji plejmejkera, poziciji koja im duže vreme pravi problem. Arhitektu igre Leverkuzena ljudi sa Old Traforda pratili su sinoć na bundesligaškom meču sa Verderom, analiziraju svaki njegov potez i u Ligi šampiona, a postoji opšte mišljenje da bi, kao jedan najvećih nemačkih talenata, značajno pomogao klubu, pošto Huan Mata ima 31 godinu i uglavnom je rezerva, dok Brazilac Andres Pereira, jedini nominalni kreativni igrač u prvih 11, još nije ubedio da je rešenje na duge staze. Haverc bi mogao da bude, pogotovo ako se uzme u obzir činjenica da je za tim sa Baj arene dao 31 i namestio 23 gola na 117 utakmica. Samo mu je 20 godina i nije napadač.

Haverca Leverkuzen prema dostupnim informacijama ne bi pustio za manje od 90.000.000 evra. Čak ne bi ni u januarskom prelaznom roku. Niti se Junajtedu žuri sa tim poslom, pošto Solskjer želi da nastavi procec izgradnje mladog tima narednog leta.

Ono što mu je hitno potrebno jeste – napadač. Posle odlaska Romela Lukakua i Aleksisa Sančeza u Inter, Mančester je ostao samo na Markusu Rašfordu kao centralnom špicu, ponekad ga, kao u Beogradu protiv Partizana menja Antoni Marsijal, ali je Francuzu krilna pozicija draža, a od opcija u napadu Norvežanin ima još samo mladog Mejsona Grinvuda. Zato je pažnja već u narednoj pijaci usmerena ka Minhenu i Tomasu Mileru. Naravno, ražalovani reprezentativac Nemačke nikako se ne uklapa u profil „mladog tima“ kakav se pravi na Old Trafordu, ali je ideja Ole Gunara Solskjera da 30-godišnji Miler ulazi s klupe, rastereti pre svega Rašforda i da na treninzima pomogne kako Markusovom, tako i dodatnom razvoju Marijsala i Grinvuda.

Uostalom, Miler je davnašnja želja Junajteda. Još posle Mundijala u Brazilu 2014. slali su Đavoli ponude na Alijanc arenu, ali čelnici Bajerna nisu hteli ni da čuju za prodaju, u to vreme, jednog od ključnih igrača. Miler je ostao, naosvajao se trofeja, međutim, njegov rok trajanja se bliži kraju, nedavno je isplivao na površinu sukob sa trenerom Nikom Kovačom, te traži izlaz. Možda je rešenje baš Engleska, a za uzvrat bi Bajern dobio između 45.000.000 i 50.000.000 evra na ime obeštećenja, fudbaleru ugovor ističe u junu 2021.

Dakle, Tomas Miler bi bio ispomoć mladim snagama, pošto nije realizovan i pitanje da li će dolazak Marija Mandžukića iz Juventusa. Želja Ole Gunara Solskjera i izvršnog direktora Eda Vudvorda je da za godinu ili godinu i po Mančester konačno sklopi tim koji bi poletom, energijom i idejom mogao da postane konkurentan za trofeje.

Zato je odbačena ideja koja se dugo provlačila po engleskim medijima, a tiče se povratka Gereta Bejla u Premijer ligu. Nekadašnji krilni napadač Totenhema preživljava teške trenutke u Madridu, bio je u nemilosti Realovog trenera Zinedina Zidana, pa je pomalo i počeo da igra, ali nema kontinuitet. Između ostalog, zbog povreda. To je ključni razlog - uz godine naravno, a Velšanin je u junu napunio 30 – što su na Teatru snova odbili da ga uzmu u razmatranje. Jer, Bejl se tokom petogodišnjeg boravka na stadionu „Santjago Bernabeu“ povredio čak 21 put i zaradio nadimak „Stakelni“!?

Takav nije potreban Mančesteru, koji će – uveravaju Englezi – pažnju narednog leta, dok pripremi teren, usmeriti ka koš jednom nemačkom klubu i poziciji krilnog napadača pokušati da pokrije angažmanom Džejdona Sanča. Sjajni prvotimac Borusije iz Dortmunda procenjen je na na oko 100.000 evra, tako da bi eventualno za njega, Haverca i Milera, triling iz Bundeslige, bilo plaćeno oko 240.000.000 evra.

Novac ionako nije problem Edu Vudvordu, jer je od odlaska ser Aleksa Fergusona na pojačanja za šest godina potrošio više od 1.000.000.0000 (slovima, milijardu) evra!?

Mozzartsport

Komentari