(VIDEO) SPEKTAKULARNI SUAREZ SRUŠIO SEVILJU! Ovakve makazice može izvesti samo Urugvajac! KIKS ATLETIKA PROTIV VALJADOLIDA!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • (VIDEO) SPEKTAKULARNI SUAREZ SRUŠIO SEVILJU! Ovakve makazice može izvesti samo Urugvajac! KIKS ATLETIKA PROTIV VALJADOLIDA!

Fudbaleri Barselone savladai su na svom stadionu ekipu Sevilje sa 4:0 u meču osmog kola La Lige. Pobede su upisali još i Hetafe, Selta i Majorka.

Barselona je slavila nad Seviljom pred nešto više od 80 hiljada gledalaca na "Nou Kampu".

"Blaugrana" je tri gola postigla u periodu od sedam minuta u prvom poluvrmenu.

Poveli su u 27. minutu, maestralnim pogotkom Suareza, koji je "makazicama" smestio loptu nakon centaršuta Semeda levom nogom.

Samo pet minuta kasnije, tipičan gol za Barselonu, nakon velikog broja dodavanja i ulaska iza leđa odbrane rivala, na granici ofsajda, loptu u mrežu sproveo je Vidal.

Na 3:0, povisio je Dembele tri minuta kasnije. Domaćin oduzima loptu na protivničkoj polovini, Artur je uposlio brzonogog Dembelea na levoj strani, koji prvo pravi varku kojom izbacuje defanzivca, a potom desnom nogom postiže pogodak.

Sevilja u prvom poluvremenu nije iskoristila brojne šanse za pogodak i utisak je da im je nedostajalo sreće i koncentracije u završnici, kako bi meč išao u potpuno drugom toku.

U drugom poluvremenu viđen je solidan broj šansi na obe strane. Ipak, mreža se tresla samo jednom, kada je Mesi u 78. minutu iz slobodnog udarca matirao golmana gostiju i postigao prvi gol u sezoni.

Izbuđenja je bilo i u 87. minutu, kada su dvojica igrača Barselone zaradila crvene kartone pri vođstvu od 4:0. Prvi je dodeljen Arauhu, koji je kao poslednji igrač u odbrani zaustavio napadača gostiju Ernandeza, a drugi je dobio Dembele, zbog protesta kod sudije.

Barsa je osvojila 16 bod i izbila na drugo mesto, sa dva manje od lidera Reala, dok je Sevilja šesta sa 13 bodova.

U ostalim mečevima madridski Atletiko igrao je meč bez postignutih golova sa Valjadolidom u gostima, Majorka je na svom stadionu pobedila Espanjol sa 2:0, Selta takođe kod kuće bila bolja od Bilbaa sa 1:0, dok je Hetafe u gostima savladao Sosijedad sa 2:1.

RTS/Teleks.info

Komentari