(VIDEO) TO MOŽE SAMO MIHA! KO BI OSIM NJEGA MEČ PROTIV INTERA PRELOMIO DEČAKOM KOJI JE U ITALIJU DOŠAO KAO IZBEGLICA! Musa Juvara zaludeo Evropu!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • (VIDEO) TO MOŽE SAMO MIHA! KO BI OSIM NJEGA MEČ PROTIV INTERA PRELOMIO DEČAKOM KOJI JE U ITALIJU DOŠAO KAO IZBEGLICA! Musa Juvara zaludeo Evropu!

Musa Juvara, zapamtite to ime. Tinejdžer koji je danas srušio Inter je dobio šansu od Siniše Mihajlovića i potpuno zaludeo fudbalsku Italiju.

Ne samo zbog činjenice da je jedan od igrača utakmice i fudbalera koji su izneli danas najveći teret u pobedi nad Interom od 2:1, već i zbog svog dosadašnjeg života koji je bio prilično težak.

Bio je 10. jun 2016. godine kada je 14-godišnji Musa Juvara potpuno sam došao iz Gambije u Italiju kao izbeglica. Nakon privikavanja na Italiju, počeo je da igra i fudbal i to u lokalnom klubu po imenu Potenca gde ga je usvojio i njegov tadašnji trener.

Par godina kasnije, zasenio je sve, dolazi u Bolonju, a danas je srušio Inter.

Mihajlović je fenomenalan za pronalaženje ovakvih talenata!

Prošlog leta, Bolonja ga je dovela i, očekivano, stavila u svoj omladinski pogon. Imao je samo 17 godina, uostalom.

Ali, Siniša Mihajlović je u njemu video još veći potencijal od onih koji su do tada radili s njim.

Juvari je dao šansu u prvom timu pre 18. rođendana, u decembru 2019. protiv Udineza, u Kupu, a dva meseca kasnije je debitovao i u Seriji A. Ni manje ni više, nego protiv Rome, kada je zamenio sunarodnika, Baroua.

"Miha" ga je puštao potom da igra malo i protiv Đenove (12 minuta u porazu od 0:3), i protiv Udinezea (devet minuta u remiju, 1:1), a onda je mnoge oduševila njegova brzina koju je prikazao u devet minuta ukazane šanse u porazu od Juventusa (0:2). A zatim je došao na red meč sa Interom.

Dvadeset i pet minuta pre kraja utakmice, uz tada igrača manje i gol zaostatka, Mihajlović je ovog mladića poslao na teren.

"Siniša nam je na poluvremenu rekao da ako zatresemo Interu mrežu, sigurno pobeđujemo", rekao je posle meča mladi Gambijac.

Taj gol je upravo postigao - on.

A onda je, u završnici, odlično povukao odbranu rivala na jednu stranu, omogućivši saigračima da odigraju akciju za njegovog zemljaka i imenjaka, Musu Baroua, koji je svojim pogotkom doneo veliko slavlje Bolonji.

"Znate, Orsolini i Tomijasu su morali da se odmore bar pola sata, a kako nisam imao koga da ubacim, znao sam šta mi je činiti. Prva ideja mi je bila da Svanberga stavim desno, ali, kada sam video kako se meč odvija, rekao sam sebi - daj da ubacim Musu, on može da napravi dar-mar tamo, a to bi baš moglo da nam pomogne. I, onda je ušao... I dao gol. Mnogo sam srećan zbog njega jer je u pitanju baš dobar momak. Pirtom, dao je gol na ovom stadionu, mada... ako ćemo iskreno, skroz je bezveze što je to bilo bez publike", uz osmeh je istakao Siniša Mihajlović.

Blic/Sportske/Teleks.info


Komentari