ZA HALANDA 350 MILIONA, A U REDU ZA NORVEŽANINA STOJE REAL, BARSA, SITI, JUNAJTED, BAJERN, LIVERPU, PSŽ... Ovakvo ludilo još nije viđeno!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZA HALANDA 350 MILIONA, A U REDU ZA NORVEŽANINA STOJE REAL, BARSA, SITI, JUNAJTED, BAJERN, LIVERPU, PSŽ... Ovakvo ludilo još nije viđeno!

Pisali smo vam već da Erlinga Holanda juri pola Evrope. Neki su ga već videli u Realu, ali je održan i sastanak u Barseloni. Mančester junajted, Čelsi, Mančester siti… Svi stoje u redu za norveško čudo.

Ako bi napadač odlučio da na leto napusti Borusiju Dortmund, cena bi verovatno bila ogromna, možda i astronomska i verovatno rekordna u svetu fudbala.

Igrač koji na leto puni 21 godinu postigao je 21 gol u 22 bundesligaške utakmice ove sezone, dok je u Ligi šampiona dao 10 golova u šest utakmica.

Holand će moći da ide na leto 2022. za obeštećenje od 80 miliona evra. Legenda Liverpula Grem Sunes, sada stručni konsultant za Skaj, procenio je bi obeštećenje za njega ovog leta moglo da premaši 350 miliona evra!

"Prema izveštajima od prošle nedelje, Borusija Dortmund je odredila cenu od 350 miliona evra. Da sam na njihovom mestu, i ja bih želeo 350 miliona i bonuse za norveškog reprezentativca. Ne mogu da se setim da je neko u skorašnjoj istoriji bio toliko tražen i da je toliko vrhunskih klubova htelo da se uključi u aukciju za njega", napisao je Sunes u kolumni u Tajmsu.

On je pojasnio da svakom velikom klubu u Evropi treba strelac.

"Bajern traži naslednika Roberta levandovskog. Barselona očajnički traži posebnog igrača u napadu, a Real Madridu treba zamena za Karima Benzemu. Siti traži nekoga da popuni mesto Serhija Aguera (nemojte da vas zavara izjava Pepa Gvardiole da klub neće da dovede skupo pojačanje), Čelsiju je očajnički potreban elitni napadač, kao i Junajtedu, dok Liverpulu treba neko ko postiže više golova od Roberta Firmina", pojasnio je.

"Sve se savršeno poklopilo i Holand bi mogao da prebaci svetski rekord od 222 miliona evra, koliko je za Nejmara platio Pari Sen Žermen, još jedan klub koji će se interesovati za Holanda. A lako je videti i zašto ga svi traže: brz je, fizički je jak, ima vrhunsku tehniku, a završnica mu je zabavna. Može da ih zakuca u mrežu, dodaje ili glavom. Sve to u njegovom uzrastu je nešto posebno. On je daleko ispred svih", analizirao je Sunes.

Za legendarnog Škota je Holand ispred još jednog mladog bisera – svetskog šampiona Kilijana Mbapea.

"Šta je Mbape naučio u Ligi 1 i da li je napredovao koliko je trebalo? Kod Holanda imate osećaj da je pažljivo isplanirao svaki stepenik karijere. Dokazao je da može da igra u Dortmundu, klubu sa najvećom posetom u Evropi. Sad je spreman za sledeći korak", naveo je Grem Sunes.

Dortmund možda neće uspeti da se plasira u Ligu šampiona i to bi verovatno ubrzalo Holandov odlazak.

Mondo

Komentari