ZBOG NJEGA JE NA NOGAMA BILA SRBIJA, ALI I ČITAVA BIVŠA JUGA! KLASNIĆ DOBIO SPOR PROTIV LEKARA I ČETIRI MILIONA EVRA ODŠTETE! Hrvat posle 12 godina pravne bitke dobio Verder!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ZBOG NJEGA JE NA NOGAMA BILA SRBIJA, ALI I ČITAVA BIVŠA JUGA! KLASNIĆ DOBIO SPOR PROTIV LEKARA I ČETIRI MILIONA EVRA ODŠTETE! Hrvat posle 12 godina pravne bitke dobio Verder!

Nekadašnji hrvatski fudbalski reprezentativac Ivan Klasnić posle 12 godina pravne borbe dobiće tužbu protiv lekarskog tima Verdera zbog pogrešnog lečenja i odštetu od četiri miliona evra.

Klasnić je 2005. godine otišao na rutinsku operaciju slepog creva, a lekari Verdera nisu uspeli da prepoznaju nepravilnosti u funkcionisanju bubrega, što je dovelo do toga da izgubi oba organa i prekine fudbalsku karijeru, prenosi Bild.

Procenjeno je da su nemački lekari morali ranije da uoče njegove probleme sa funkcijom bubrega.

Tri puta je operisan, a njegovo telo odbilo je bubrege oca i majke, te je prihvatilo tek treću transplantaciju.

Klasnić je tokom karijere igrao i za Sent Pauli, Nant, Bolton i Majnc.

Za Hrvatsku reprezentaciju je odigrao 41 utakmicu i postigao 12 golova.

Podsetimo, Klasnić je digao na noge region, tačnije sve zemlje bivše Jugoslavije, kada je objavljenio da mui je hitno potreban bubreg i da mu je život u opasnosti i da tri puta sedmično ide na dijalizu u Hamburgu.

Nakon što je njegova potresna priča objavljena u medijima, Branko Petković (58) iz Krupnja u Srbiji ponudio je svoj bubreg Klasniću.

- Imam 58 godina i rad sam da dam bubreg Hrvatu Ivanu Klasniću ako prođem na pregledima. Znam ko je Klasnić, znam da je igrao u Njemačkoj i Engleskoj, da je bio reprezentativac Hrvatske. Meni uopšte nije bitno da li je on Hrvat, Srbin, musliman, Turčin... Bitno je da je čovjek, a humanost je najvažnija - kazao je tada Petković za beogradske medije.


Komentari