ŽIVKOVIĆ URNIŠE BENFIKU, ODBIO 3,5 MILIONA DA ODE! Klub iz Lisabona mora da mu ove i sledeće godine isplati 9.000.000 evra!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • ŽIVKOVIĆ URNIŠE BENFIKU, ODBIO 3,5 MILIONA DA ODE! Klub iz Lisabona mora da mu ove i sledeće godine isplati 9.000.000 evra!

Fudbalski klub Benfika na sve načine pokušava da proda srpskog fudbalera Andriju Živkovića.

"A Bola" piše da je ove zime Olimpijakos želeo da dovede bivše krilo Partizana kao zamenu za Danijela Podensea, ali je on to odbio.

Živkovićev ugovor sa lisabonskim timom važi do 2021. godine i sve je "štetniji" po njih, pošto njegova primanja iz godine u godinu su sve veća.

Benfika je čak bila spremna da Živkovića pusti bez obeštećenja u pirejski klub, ali i da mu plati čak 3.500.000 evra, odnosno 50% primanja koja bi zaradio u narednih godinu i po dana.

Od tog posla nije bilo ništa, a čelnici Orlova će novu šansu imati u letnjem prelaznom roku.

Živković je ove sezone odigrao samo 60 minuta fudbala i to u Liga kupu Portugala.

Podsetimo, Živković je pre tri i po godine došao u Benfiku iz Partizana u besplatnom i kontroverznom transferu. Klub iz Humske je tada ostao bez obeštećenja, ali su se lepo naplatili Živković, njegov otac i agenti.

Benfika je htela da ga proda letos jer je Živkovićev ugovor takav da raste svake godine. Prve sezone po dolasku iz Partizana, ugovor mu je iznosio 2.100.000 evra, ove sezone je Benfika dužna da mu isplati 4.000.000 evra, a sledeće sezone u poslednjoj godini ugovora čak 4.900.000 evra.

Jasno je zašto lisabonski klub želi da se reši Srbina, ali i zašto Živković ne želi da ide i ne smeta mu to sedi na tribinama.

Telerks.info/Merdiji

Komentari