ZVEZDA I PARTIZAN IZAĆIĆ IZ RATA SA KORONIOM NETAKNUTI, PUĆI ĆE REAL, BARSA, SITI, BAJERN, JUVE… Posledice po njih biće...

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • ZVEZDA I PARTIZAN IZAĆIĆ IZ RATA SA KORONIOM NETAKNUTI, PUĆI ĆE REAL, BARSA, SITI, BAJERN, JUVE… Posledice po njih biće...

Zoran Stojadinović, poznati menadžer, rekao je za "MozzartSport" da će kriza izazvana pandemijom korona virusa pogoditi Crvenu zvezdu i Partizan, ali ne kao velike evropske klubove. Glavni problem će biti prodaja igrača, jer će u narednom periodu klubovi iz Italije i Španije teže odlučivati o kupovini na ovim prostorima.

– Loše je reći tako nešto, ali Crvena zvezda i Partizan bi mogli iz svega ovoga da izađu netaknuti. To su klubovi koji nemaju veliki profit od sponzora, televizijskih prava, ulaznica i sponzora… Međutim, loša stvar je što će se situacija iz najugroženijih delova Evrope – a tu su Španija i Italija – preneti na Srbiju. Teže će se klubovi sa tog područja hvatati za džep kako bi kupili igrače iz ovdašnjih liga. To moramo da shvatimo - izjavio je Stojadinović.

Poznati menadžer je dodao da će kriza radikalno promeniti odnose snaga na svetskom tržištu, gde će se velikani teže usuditi da troše po 100 ili 200 miliona evra za jednog fudbalera.

Podsetimo, zbog pandemije korona virusa na globalnom nivou fudbalska takmičenja širom sveta su prekinuta, a u Evropi se trenutno igra samo šampionat Belorusije.

SD

Komentari