BRAVO ZVEZDO, TAKO SE IGRA FUDBAL, MILAN JE BIO NA KOLENIMA! Herojska partija crveno-belih, Gobeljić promašio osminu finala!

    foto: Fotoilustracija/Printskrin
    Podeli
  • BRAVO ZVEZDO, TAKO SE IGRA FUDBAL, MILAN JE BIO NA KOLENIMA! Herojska partija crveno-belih, Gobeljić promašio osminu finala!

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su na San Siru sa Milanom u utakmici šesnaestine finala Lige Evrope rezultatom 1:1 (1:1). Imali su crveno-beli nekoliko velikih šansi za pobedu i plasman u narednu rundu takmičenja, međutim, "fortuna" je bila nakolnjena Rosonerima.

Crvena zvezda nije uspela, iako je opasno pritiskala Milan, i to sa igračem manje. Na kraju u osminu finala Lige Evrope ide italijanski tim - 1:1 (1:1).

Počelo je košmarno. Nakon pet mirnih minuta i bez dešavanja, u šestom je gotovo ni iz čega dosuđen jedanaesterac za Milan.

Rade Krunić je šutirao sa ivice kaznenog prostora, a lopta u bloku pogodila Marka Gobeljića u ruku. Iako je lopta išla daleko od gola, ruka nije bila u prirodnom položaju.

Sudija Hesus Hil Manzano je posle gledanja VAR snimka pokazao na "belu tačku", a siguran izvođač najstrože kazne bio je Frenk Kesi.

Zvezda jeste krenula smušeno, možda i uplašeno, ali se brzo oslobodila pritiska i potpuno pritisla "roso-nere", koji kao da su potcenili srpski tim.

Preko oporavljenog Mirka Ivanića, koji je igrao maestralno, Zvezda je pretila i zatresla mrežu već u 19. minutu.

Međutim, gol Ivanića je poništen jer je prethodno Radovan Pankov igrao rukom. Brzo je stigla sugestija iz VAR sobe.

Pritisak Zvezde se nastavio i tri minuta kasnije je El Fardu Ben iz slobodnog udarca pogodio prečku. A to je bio samo uvod u konačno izjednačenje crveno-belih, jer se Benu sve vratilo već u 24. minutu.

Ivanić ga je izbacio sjajnim pasom u situaciju jedan na jedan sa Romanjolijem, a Ben je to rešio rezantnim udarcem u dalji ugao u, takozvanu, malu mrežu gola Điđija Donarume!

Zvezdin brz odgovor dao je joj je krila, a u pojedinim momentima se u redovima Milana osetila i blaga panika. Ipak se već neko vreme nalaze u krizi rezultata, na terenu nije bilo najboljih igrača, a osetili su da Zvezda i te kako ume da ga ugrozi.

Ipak, najveću priliku do kraja prvog poluvremena imali su "roso-neri" u 37. minutu kada je Dalot ostao potpuno sam na nekih sedam metara od gola, ali je Borjan bravurozno intervenisao i spasao Zvezdu.

Stefano Pioli je već u poluvremenu ubacio svoje dve glavne napadačke opcije, najboljeg igrača Zlatana Ibrahimovića i prvog strelca Anta Rebića.

I zaista, Milan je u uvodnih 10ak minuta opasno pritiskao upravo preko njih dvojice, u jednoj situaciji bilo je vrlo opasno, ali je Zvezda "preživela" i opet se otrgla pritiska.

Prvo je Mirko Ivanić imao sjajnu priliku, ali je bio izblokiran, da bi posle tog kornera kompletna klupa Zvezde tražila penal, ali se Manzano, a ni VAR nisu oglašavali.

U 68. minutu najbolja prilika za Zvezdu i prosto je neverovatno kako lopta nije završila u mreži! Prvo je Seku Sanogo akrobatski pokušao, a Donaruma loptu paradom izbacio sa gol-linije pravo na nogu Gobeljiću.

Međutim, Zvezdin bek je, umesto da je mirno ubaci u mrežu, loptu lansirao preko prečke i ogromna šansa otišla je u nepovrat!

Minut kasnije u igru je ušao i Aleksandar Katai prvi put od novembra prošle godine, a u onda je indisponirani Gobeljić dobio crveni karton.

Bez ikakve potrebe je napravio prekršaj na protivničkoj polovini i zaradio drugu javnu opomenu, te je posle skrivljenog penala sam sebe kandidovao za tragičara utakmice.

Mediji/SD

Komentari