DEKI PRELOMIO, SPIRIDONOVIĆ MORA DA IGRA BEKA, U TIMU I TRI ŠTOPERA?! Zvezda sa ovih 11 napada 1. mesto u grupi!

    foto: Fotoilustracija/FK CZ
    Podeli
  • DEKI PRELOMIO, SPIRIDONOVIĆ MORA DA IGRA BEKA, U TIMU I TRI ŠTOPERA?! Zvezda sa ovih 11 napada 1. mesto u grupi!

Crvena zvezda protiv Hofenhajma igra za 1. mesto u grupi Lige Evrope, a toliko je bilo problema da ni Stanković pred poslednji trening nije bio siguran kojih 11 će istračti na teren.

Prolaz u nokaut fazu je praktično obezbeđen tako da će Crvena zvezda moći da igra rasterećeno protiv Hofenajma, ali je trener Dejan Stanković na konferenciji pred meč delovao veoma zabrinutu.

Pred svaku utakmicu u grupnoj fazi Lige Evrope suočavao se s izostancima igračaima, ali su ga informacije koje je dobio od lekarskog tima pred Hofenhajm prilično pogodile.

Stanković je na konferenciji za medije pred meč (18.55, Arena Sport) saopštio da Mirko Ivanić i Aleksa Vukanović neće moći da igraju, da je pod znakom pitanja i Marko Gobeljić, dok je od ranije poznato da neće moći da računa na Milana Rodića i Aleksandra Kataija.

Poremetilo je to prvobitne planove trenera Zvezde, kako je i sam priznao, pošto je Vukanovića (navodno pozitivan na COVID-19) planirao da koristi na poziciji na kojoj je igrao i u Gentu. To je mesto levog spoljnog u formaciji sa trojicom štopera, na kojoj se izuzetno snašao, pa je tako pred Stankovića stavljena nova "glavolomka" i crtanje plana ispočetka.

Opcije su bile dve - potpuna promena modela igre i povratak na formaciju 4-1-4-1 koju Zvezda češće koristi ili pronalaženje novog rešenja na poziciji koja najviše "žulja" Stankovića.

U ovom trenutku deluje da će se Stanković ipak odlučiti za sistem koji je imao efekta protiv Hofenhajma i u Nemačkoj, iako je Zvezda izgubila utakmicu, pa to znači da možemo očekivati da crveno-beli ponovo u jačoj utakmici zaigraju u formaciji 3-4-2-1.

Na golu je siguran Milan Borjan, dok će štoperski "trio", kao u Gentu, činiti Radovan Pankov, Nemanja Milunović i Miloš Degenek.

Na desnom boku siguran je Milan Gajić, dok bi po levom na kraju trebalo da "stisne zube" Marko Gobeljić. U slučaju da ne bude mogao da počne utakmicu, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da na tom mestu vidimo Srđana Spiridonovića, manje verovatno Željka Gavrića.

U veznom redu će pored povratnika Sekua Sanoga najverovatnije zaigrati Njegoš Petrović, kao nagrada za partiju u Gentu, dok će ovoga puta Veljko Nikolić biti rezerva.

Iza neprikosnovenog napadača Dijega Falćinelija ne bi trebalo da bude iznenađenja i trebalo bi da vidimo El Fardua Bena i Gelora Kangu, a za koga je Stanković posle prvog meča protiv Hofenhajma izjavljivao da bi "lako da je njega bilo".

Dakle, da rezimiramo... Sastav Crvene zvezde za meč protiv Hofenhajma:

Borjan - Pankov, Milunović, Degenek - Gajić, Petrović, Sanogo, Gobeljić (Spiridonović) - Ben, Kanga - Falćineli.

Meč sudi škotski arbitar Bobi Mejden

Mondo.rs

Komentari