PARTIZAN NOSILAC U KVALIFKACIJAMA ZA LIGU EVROPE, ČEKAJU GA MILAN, RENDŽERSI, VULVSI, ROSTOV… Paklen put do LE!

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • PARTIZAN NOSILAC U KVALIFKACIJAMA ZA LIGU EVROPE, ČEKAJU GA MILAN, RENDŽERSI, VULVSI, ROSTOV… Paklen put do LE!

Sinoć se na evropskim terenima sve odvijalo po planu za vicešampiona Srbije.

Jang Bojs je odbranio šampionsku titulu u Švajcarskoj, a Pari Sen Žermen je sprečio Lion da vidi Evropu ove jeseni, pa će srpski vicešampion, gotovo izvesno, biti nosilac na žrebu i za poslednje četvrto kolo u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Doduše, postoje još minimalne šanse da se to ne dogodi, ali ako Čelsi u subotu savlada Arsenal u finalu FA kupa i ta dilema biće rešena.

Čak i da “tobdžije“ stignu do trofeja u najstarijem fudbalskom takmičenju na svetu, to ne znači da će Partizanu izmaći status nosioca, pošto bi ishod u Ligi šampiona i Ligi Evrope trebalo da bude senzacionalan, pa da crno-beli skliznu na lestvici. Crno-beli su trenutno na 11. mestu, a nosilaca je 13, pa je gotovo nemoguće da izgube dve pozicije.

Ipak, to što će biti u jačem šeširu, ne znači da će imati lakši put do grupne faze slabijeg evropskog takmičenja. Naime, Partizan bi u poslednjem filteru za ulazak u grupe mogao da se sudari sa evropskim velikanima, kakvi su Milan, Glazgov Rendžers ili FCSB (bivša Steaua), kao i sa Granadom, Vulverhemptonom, AZ Alkmarom, AEK-om, LAKS-om, Maribor-om, Rozenborg-om, Apolon-om i Rostov-om.

Do tog projektovanog četvrtog kola crno-beli moraju da prebrode tri prepreke, a podsećamo da se ove sezone igra samo po jedna utakmica u kvalifikacijama. Termini su: 27. avgust, 17. i 24. septembar, dok je plej-of je planiran za 1. oktobar.

SD


Komentari