SLEDI LI MEČ ZVEZDE I DINAMA, KALKULACIJE KAŽU DA! Obračun velikih rivala iz SFRJ mogao bi da usledi na proleće u Ligi Evrope!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • SLEDI LI MEČ ZVEZDE I DINAMA, KALKULACIJE KAŽU DA! Obračun velikih rivala iz SFRJ mogao bi da usledi na proleće u Ligi Evrope!

Pre izvlačenja grupa za Ligu šampiona fudbalski zaljubljenici su navijali da žreb spoji Zvezdu i Dimano. Kuglice su odlučile drugačije i to se nije desilo! Sada se, međutim, ponovo javlja mogućnost da crveni-beli i modri podele megdan, ali u Ligi Evrope. Ne verujete…Fudbal zato i jeste čudo u kome je sbe moguće!

Idemo redom, da su čuda moguća najiluzornije je dokazao meč u Zagrebu gde je Dinamo prosuo u nadoknadi dva gola prednosti i od gotovo sigurnog prvog i istorijskog plasmana u nokaut fazu Lige Šampiona doveo čak u pitanje i Ligu Evrope!

S duge strane, Crvena Zvezda se blamažom protiv Totenhema gotovo oprostila od proleća u Ligi šampiona, ali ima i više nego realne šanse da prezimi u Evropi – tačnije u Ligi Evrope. O tome će odlučiti sa Olimpijakosom.

Da je Dinamo pobedio Šahtjor već bi jednom nogom bio u nokaut fazi LŠ. Dovoljna mu je bio bod u Atalanti, jer je teško verovati da će Šahtjor u Mančisteru pobediti Siti.

Ovako, sa ovih 3:3, Šahtjor je u boljoj poziciji od Dinama jer ima bolji međusobni skor, a oba tima imaju po pet bodova. Zagrepčani, ipak, i dalje drži sudbinu u svojim rukama, ali moraju da svladaju Atalantu u gostima, ali i uzeti bod Sitiju u Maksimiru. U protivnom, poraz u Italiji verovatno bi značio kraj evropskih snova za komšije. Realne šanse ima i Atalanta, koja sa dve pobede (protiv Dimama kući i Šahtjora u gostima) obezbeđuje plasman u nokaut fazu Lige Šampiona!

Ako Atalanta pobedi Dinamo, doći će na bod zaostatka za Modrima, pa ako pobedi i u Harkovu, dolazi na sedam bodova. Dinamo bi u tom slučaju morao uzeti barem bod protiv Sitija za 3. mesto i ostanak u Evropi.

S druge strane, Zvezda ima lepu priliku da se plasira u Ligu Evrope pošto u ovom trenutku ima dva boda više od tima iz Pireja i po svemu sudeći meč u Grčkoj u poslednjem kolu mogao bi da odluči ko će sa pozicije broj tri prezimiti u Evropi.

Pre toga crveno-beli imaju mneč sa Bajernom koji je već obezbedio plasma u nokaut fazu Lige Šampiona i pitanje je sa kakvim će motivom i timom doći Bavarci u Beograd. Olimpijakos ide na noge Totenhemu, a Pevci ne smiju ništa prepustiti slučaju jer u ludim kalkulacijama ako ne pobede Grke (s dve pobede Zvezde) mogu završiti na trećem mestu u grupi.

E, sad dolazimo na spekulaciju sa početka priče. Zvezda i Dinamo bi mogli da se nađu u Ligi Evrope, a onda bi žreb mogao da ih spoji pa da ponovo gledamo okršaj klubova iz nekadašnje velike četvorke yu-fudbala!

Teleks.info

Komentari