STANOJE NA TEREN BACA SVE ŠTO IMA! SA TRI ŠTOPERA I DVA ŠPICA NA GENT! Partizanu samo pobeda igra, pa...

    foto: FK Partizan
    Podeli
  • STANOJE NA TEREN BACA SVE ŠTO IMA! SA TRI ŠTOPERA I DVA ŠPICA NA GENT! Partizanu samo pobeda igra, pa...

Crno-beli će morati da pobede u Belgiji ukoliko žele da se do kraja grupne faze bore za prvo mesto u grupi.

Crno-beli u Belgiji igraju ključni meč za prvo mesto u grupnoj fazi Konferencijske lige. Gent je bio bolji u Beogradu (1:0), a Partizanu bi eventualna pobeda u revanšu uvećala šanse da nakon šest rundi bude lider grupe.

O prolasku kroz nju više niko i ne priča, jer su Anortozis i Flora daleko slabiji timovi od belgijskog i srpskog predstavnika. Zato je za tim iz Humske sutra veoma važan meč - možda i najbitniji u ovoj evropskoj sezoni!

Moraće da istrče na teren sa namerom da pobede, a postoji nekoliko otežavajućih okolnosti u tom planu.

Partizan će na gostovanju u Belgiji biti bez Aleksandra Stanojevića, koji ne može sa klupe da vodi tim već će biti "pomoćni trener". Zbog crvenog kartona na kraju beogradskog meča trener crno-belih je suspendovan, pa ulogu šefa stručnog štaba dobija Igor Duljaj.

Ovo se može posmatrati i kao trenerski debi na klupi crno-belih nekadašnjeg veznog fudbalera Partizana, Šahtjora i reprezentacije naše zemlje.

Pored trenera, odsustvuje i nekoliko fudbalera Partizana. Najbitniji su Aleksandar Šćekić i Saša Zdjelar, fudbalerima koji godinama čine granitni tandem ispred poslednje linije. Zdjelar je povredio zadnju ložu na poslednjem prvenstvenom meču, dok Šćekić nije ni zaigrao na tom susretu jer je nekoliko sati ranije osetio bol.

I zbog toga Partizan mora u novu formaciju.

Na gol će mladi Aleksandar Popović, a u liniju ispred njega trojica štopera. Nemanja Miletić, Igor Vujačić i Siniša Saničanin braniće prilaze golu srpskog tima u Belgiji, a pomoć će imati i u dvojici bekova koji će biti nešto istureniji.

Marko Živković će biti uz desnu, a Slobodan Urošević uz levu aut-liniju. Praktično u istoj liniji sa njima očekuju se Danilo Pantić, Bibars Natho i Miloš Jojić, od čijih će partija zavisiti kompletna situacija na terenu. Oni moraju i da popune rupe nastale izostankom dva važna igrača, ali i da kreiraju prilike za gol crno-belih.

Ovog puta će hraniti dvojicu igrača u napadu, pošto će pored Rikarda Gomeša koji je već stigao do 20 golova ove sezone i Kvinsi Menig biti u samom napadu, a ne kao krilo. Naravno, Holanđanin voli i da se izvuče na stranu, što bi moglo da napravi više prostora najboljem strelcu tima.

Biće ovo neobično izdanje Partizana, ali nema sumnje da crno-beli imaju kvalitet da na gostovanju Gentu prikažu dobru partiju.

Sastav Partizana: Popović - Miletić, Vujačić, Saničanin - Živković, Pantić, Natho, Jojić, Urošević - Gomeš, Menig

Komentari