(VIDEO) PARTIZANE, KAKO OVO NISI DOBIO?! Crno-beli stvorili nerealnih 20 prilika, ALI UZALUD! ALKMAR NOSI VELIKI BOD U HOLANDIJU!

    Podeli
  • (VIDEO) PARTIZANE, KAKO OVO NISI DOBIO?! Crno-beli stvorili nerealnih 20 prilika, ALI UZALUD! ALKMAR NOSI VELIKI BOD U HOLANDIJU!

Fudbaleri Partizana i AZ Alkmara odigrali su nerešeno 2:2 u utakmici prvog kola Lige Evrope. Prvi meč u novoj evropskoj crno-beloj avanturi i prvi bod. Malo je nedostajalo da budu sva tri pred divnim navijačima, ali na početku je izgledalo da neće biti ni ovog jednog.

Nošeni pesmom mladih navijača, crno-beli su odlično počeli meč, pritisnuvši protivnika na njegovu polovinu i stvorivši nekoliko odličnih prilika za gol. Mašili su Natho, pa Tošić, pa Asano, a to su kaznili izabranici Arnea Slota kontrom i matom u tri poteza.

Stengs je savladao Stojkovića za 0:1, a odatle su stvari po Holanđane krenule nizbrdo. Najpre je Svenson dobio crveni karton za faul nad Asanom na ivici šesnesterca, da bi potom Partizan povratio kontrolu nad mečom. Pred poluvreme su ponovo ubrzali igru, a to se Partizanu isplatio kada je Sadik, koji je odigrao možda i najbolji meč u crno-belom dresu, oboren u kaznenom prostoru. Najstrožu kaznu je u pogodak pretvorio Bibras Natho, koji je tako ovaj meč poslao na poluvremen sa izjednačenim rezultatom.

Partizan je nastavio tamo gde je stao krajem prvog poluvremena, pa im je trebalo svega 16 minuta da povedu. Bibras Natho bio je na pravom mestu posle stative Umara Sadika pa je crno-belima doneo prednost u 61. minutu, ali je AZ već posle šest minuta izjednačio preko Boadua.

Neuporedivo je bolji bio Partizan u toku celog meča, Natho je ostavio srce na terenu, Sadik je odigrao možda i najbolji meč u crno-belom dresu, Asano je leteo po terenu, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da Partizan započne Ligu Evrope pobedom.

Kada starteri nisu uspeli da se probiju kroz AZ-ovu desetoricu, Milošević je probao sa Markovićem i Sumom, Suma je čak imao i stopostotnu šansu da donese tri boda crno-belima, ali je promašio nemoguće i tako osudio Partizan na bod.

Marković je takođe imao neverovatnu priliku posle lucidnog pasa Natha, ali je on lobovao kako golmana, tako i gol. Uprkos samo jednom osvojenom bodu na domaćem terenu, Savo Milošević može biti itekako zadovoljan igrom svojih pulena, imajući u vidu da su oni AZ Alkmar potpuno nadigrali, stvorivši nerealnih 20 prilika, od kojih je sedam išlo u okvir gola.

Blic/Teleks.info

Komentari