ČOLO NADMUDRIO KLOPA, ATLETIKO SA GOLOM PREDNOSTI IDE U LIVERPUL! Borusija dobila PSŽ, Haland rasturio Parižane!

    foto: Printskrin/Fotoilustracija
    Podeli
  • ČOLO NADMUDRIO KLOPA, ATLETIKO SA GOLOM PREDNOSTI IDE U LIVERPUL! Borusija dobila PSŽ, Haland rasturio Parižane!

Fudbaleri Atletika pobedili su u Madridu Liverpul rezultatom 1:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Jedini pogodak za Madriđane postigao je Saul Nigez već u četvrtom minutu utakmice. Liverpul je meč završio bez šuta u okvir gola protivnika.

Domaći su do prednosti došli već u četvrtom minutu utakmice nakon prvog kornera koji je izveo Koke. Stefan Savić je samo zakačio loptu, ali se ona odbila od neopreznog Fabinja i kroz gužvu našla put do Saula Nigeza kojem nije bilo teško da neometan postigne pogodak.

Fudbaleri Atletika su iskoristili rano vođstvo da se u odbrani povuku bliže svom golu i prepuste loptu Liverpulu koji je imao inicijativu ali nije uspevao ozbiljnije da ugrozi gol Jana Oblaka.

Stezali su gosti do kraja meča obruč oko gola Atletika, ali protiv čvrstog bloka koji je postavio Dijego Simeone nisu mogli. Utakmicu su završili vez šuta u okvir gola protivnika, pa će 11. marta na Enfildu morati da budu opasniji i odlučniji.

Nestvarni Haland nastavio seriju, Borusija nosi prednost u Pariz!

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su Pari Sen Žermen rezultatom 2:1 u prvoj utakmici osmine finala. Borusija je trijumfovala zahvaljujući neverovatnom napadaču Erlingu Brautu Halandu, pa će imati prednost u revanšu koji se 11. marta igra u Parizu.

Haland je postigao oba gola za nemačkog predstavnika i nastavio nestvarnu seriju – za Borusiju je na sedam utakmica postigao ukupno 11 golova, dok je ove sezone, u Ligi šampiona, strelac bio 10 puta.

Bez obzira što je PSŽ u Dortmund stigao kao favorit, domaćin je bio taj koji je dominirao. Lusijen Favr je od početka dao šansu Halandu, uz kojeg su bili Džejdon Sančo i Torgan Azar.

Njih trojica su koristili svaku priliku da upute udarac Kejloru Navasu, a njih je bilo dosta, pošto se Marko Verati, Markinjoš i Idrisa Gej nisu dobro snašli u sredini terena.

RTS/Teleks.info

Komentari