DIREKTNO MESTO U LIGI ŠAMPIONA NA DOHVAT RUKE! Srbija ovu priliku ne sme ispustiti!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • DIREKTNO MESTO U LIGI ŠAMPIONA NA DOHVAT RUKE! Srbija ovu priliku ne sme ispustiti!

Odlični rezultati Crvene zvezde i Partizana ove, ali i prethodnih sezona, doprineli su velikom skoku srpskog fudbala.

Već godinama pokušavamo da se domognemo famoznog 15. mesta na UEFA listi, koje odvaja elitu od samih učesnika, a sada smo nikad bliži tome da Srbija ima dva tima u kvalifikacijama za Ligu šampiona od sezone 2023/2024.

Trijumfi Zvezde na gostovanju Ludogorecu (1:0), odnosno Partizana nad Florom (2:0), uz još ranije podvige, doprineli su da se naš fudbal učvrsti na 12. poziciji Evrope.

Ali to nije sve!

Srbija je u velikoj borbi da skoči na 11. mesto koje šampionu garantuje direktan plasman u Ligu šampiona, uz novčanu nagradu od čak 15 miliona evra.

Sa koeficijentom 28,875 Srbija diše za vratom Ukrajini (30,600) i vodiće se velika borba do kraja.

Činjenica je da Ukrajinci imaju tri predstavnika trenutno (Šahtjor i Dinamo u Ligi šampiona, Zorija u Ligi konferencija), ali i da ne blistaju ove sezone, pa postoji mogućnost da ih nadmašimo.

To bi bilo senzacionalno i nešto ravno čudu, o čemu nije moglo ni da se sanja decenijama.

Sada smo nikad bliži tome.

Mora da se ide korak po korak. Prvo da se osigura 15. mesto, a onda i da se Zvezdi i Partizanu "priključe" ostali timovi iz Superlige.

Takođe, vredi istaći i da je 12. i 13. mesta donose velike povlastice, oličene u tome da šampion kvalifikacije krene tek od plej-ofa, odnosno u džepu već ima sigurnu jesen u Ligi Evrope i samo jedan stepenik od elite.

Ostala tri predstavnika bi igrala za mesto u Ligi Evrope, a neka kao sada u Ligi konferencija.

B92.net

Komentari