EVO ŠTA ZVEZDI I PARTIZANU TREBA DA OBEZBEDE SRBIJI DVA MESTA U LIGI ŠAMPIONA! Škoti nas urnišu, dok se bavimo Hrvatima, Grcima i Kipranima!

    Podeli
  • EVO ŠTA ZVEZDI I PARTIZANU TREBA DA OBEZBEDE SRBIJI DVA MESTA U LIGI ŠAMPIONA! Škoti nas urnišu, dok se bavimo Hrvatima, Grcima i Kipranima!

Srbija je posle trećeg kola evrokupova ostala na 17. mestu država po koeficijentima, što i dalje daje nadu da bi do kraja sezone mogla da ugrozi Grčku na 15. mestu i obezbedi dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2021/2022.

Crvena zvezda i Partizan su pretrpeli poraze u ovoj rundi, tako da je koeficijent ostao 24,750, ali ni Kiprani (25,250), ni Grci (25,300) nisu odmakli. Međutim, Škotska je pobedom Seltika i remijem Rendžersa uspela da se izjednači sa Hrvatskom na 18. mestu i sa koeficijentom 24,625 opasno zapreti da ugrozi ambicije Srbije, Kipra i Grčke.

I nisu samo Škoti realna pretnja, već su to i Švajcarci, koji imaju Jang bojs, Bazel i Lugano u konkurenciji i koji su popravili koeficijent na 22,800, ali sa realnim izgledima da dva tima prođu u nokaut fazu, što bi im donelo čista dva boda mimo rezultata.

Hrvatsku drži samo Dinamo iz Zagreba, koji je veoma dobro odradio prvu polovinu takmičenja u grupi (četiri boda), sa realnom šansom da ode u nokaut fazu Lige Evrope, dok im je duel sa Šahtjorom u Zagrebu za dve nedelje ključan, čak i za borbu za drugo mesto i osminu finala Lige šampiona.

Partizan je nastavio odlične igre u Ligi Evrope, sudijski previdi su ga uskratili makar za bod u meču protiv Mančestera, koji bi možda bio ključan. Ali isto tako crno-beli znaju da im je najbitniji duel sa AZ Alkmarom u Hagu.

S obzirom na to da je Astana već digla ruke od ovog takmičenja, jer joj je bitniji šampionat, gde u poslednja četiri kola ima realnu priliku da odbrani titulu, crno-belima samo bod u Mančesteru i tri u meču protiv Astane možda ne bi bili dovoljni, već im je potrebno da ne izgube u Holandiji, a da pritom odigraju najmanje 2:2, kao što je bilo u Beogradu, i na kraju budu ubedljivi protiv Kazahstanaca.

Realno je da AZ u ključni meč uđe sa osam bodova, zato je Partizanu za siguran prolaz potrebno da pokuša da napravi senzaciju na "Old Trafordu", odoli u Holandiji i na kraju stavi tačku protiv Astane. Tih 11 bodova donosi siguran prolaz u nokaut fazu.

Srpski klubovi imaju zahtevne rivale, i da bi na kraju balade mogli da dostignu 15. mesto na rang-listi nacija, biće im potrebno čudo i bar jedan plasman u nokaut fazu. Ne zavisi sve od nas, Škotska i Hrvatska imaju bolju poziciju u ovom tenutku.

ZVEZDA MORA DA PRITISNE TOTENHEM

Crvena Zvezda će učiniti sigurno veliki napor da u meču protiv Totenhema u Beogradu pokuša da ostane neporažena i time uveća svoju šansu. Jer, ako Englezi ne pobede na "Marakani" za dve nedelje, onda će dati pun gas protiv Olimpijakosa, pošto će im tri boda iz tog susreta biti ključna za nokaut fazu u Ligi šampiona.

S druge strane, Zvezda bi eventualnim osvajanjem boda stigla do četiri osvojena poena. Na ključno gostovanje Olimpijakosu, koji zaista ima male šanse da se suprotstavi Bajernu u Minhenu, došla bi sa prednošću koju bi bodom pretvorila u zadržavanje trećeg mesta. Čak i bilo koji minimalan poraz doneo bi joj prednost nad Grcima.

RANG LISTA NACIJA

15. Grčka 25,300 (1/5)

16. Kipar 25,250 (1/4)

17. Srbija 24,750 (2/4)

18. Škotska 24,625 (2/4)

19. Hrvatska 24,625 (1/4)

20. Švajcarska 22,800 (3/5)

21. Švedska 21,500 (1/4)

22. Norveška 21,500 (Ľ)

Novosti.rs

Komentari