FINALA LIGE ŠAMPIONA I LIGE EVROPE U AVGUSTU! Prvi čovek UEFA Čeferin poručuje i da će oni koji žele u LŠ ili LE, morati igrati kvalifikacije!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • FINALA LIGE ŠAMPIONA I LIGE EVROPE U AVGUSTU! Prvi čovek UEFA Čeferin poručuje i da će oni koji žele u LŠ ili LE, morati igrati kvalifikacije!

Predsednik UEFA Aleksander Čeferin kaže da Evropska kuća fudbala planira završetak Lige šampiona i Lige Evrope u avgustu.

On je dodao da će konačna odluka biti donesena uskoro.

"Imamo ideju, ali moramo da pričekamo Izvršni odbor UEFA da potvrdi datume. Mogu da kažem da će evropska sezona biti završena, ako sve bude kako treba, u avgustu. Kako sada stvari stoje, siguran sam da možemo da završimo sezonu. Mislim da će većina liga završiti svoja prvenstva. One koje neće, to je njihova odluka. Ali, oni će morati da igraju kvalifikacije ako žele da učestvuju u UEFA takmičenjima", rekao je Čeferin.

"PSŽ i Lion će morati da organizuju utakmice u Francuskoj. Ako to ne bude moguče, moraće da igraju na neutralnom terenu", dodao je on.

Čeferin je spomenuo i odloženo Evropsko prvenstvo 2021. godine.

"Razgovarali smo s predstavnicima devet gradova i sve je dogovoreno. Sa preostala tri grada imamo nekih problema. Pa ćemo nastaviti pregovarati. U načelu, organizovaćemo prvenstvo u 12 gradova, ali ako to ne bude moguće, onda smo spremni to napraviti u deset, devet ili osam", zaključio je Čeferin.

B92.net

Komentari