IMA LI OVDE ZVEZDE?! MORGANOVI GASE LIGU ŠAMPIONA, PRAVE TAKMIČENJE OD ŠEST MILIJARDI DOLARA! Strat zakazan za 2022. godinu, učestvovaće 18 timova!

    foto: Fotoilustracija
    Podeli
  • IMA LI OVDE ZVEZDE?! MORGANOVI GASE LIGU ŠAMPIONA, PRAVE TAKMIČENJE OD ŠEST MILIJARDI DOLARA! Strat zakazan za 2022. godinu, učestvovaće 18 timova!

Fudbalski klubovi Mančester junajted i Liverpul u pregovorima su oko prelaska u "Evropsku premijer ligu".

Kako prenose britanski mediji, "EPL" bi uključivala najveće evropske klubove, koji bi za početak imali na raspolaganju finansijski paket od 6 milijardi dolara. Ceo projekat finansiraće Džej Pi Morgan banka koja će uložiti pet milijardi evra, a iza svega biće i FIFA. Pored kluba iz engleske ligu bi popunile ekipe iz Španije, Francuske, Italije i Nemačke

Očekuje se da liga bude brojala 18 timova, da termini budu "klasični termini evropskog fudbala", dok je početak planiran za 2022. godinu.

Najbolji timovi lige završnicu će okončati putem plej-ofa, a nagradni fond za najuspešnije biće u visini od nekoliko stotina miliona.

Neimenovan izvor kojeg navode mediji je istakao da osnivanje "Evropske premijer lige" može da "potencijalno bude najbitniji detalj u svetu fudbala u narednih par decenija".

Spekuliše se da bi timovi koji bi iz Engleske ušli u ovaj projekat bili, pored Junajteda i Liverpula, bili Arsenal, Čelsi, Mančester siti i Totenhem.

Podsetimo, "đavoli" i "redsi" su prethodno bili inicijatori velikog projekta "Big Picture" u Premijer ligi, ali je nihova inicijativa ekspresno ugašena.

B92.net/Mediji

Komentari