LIGA ŠAMPIONA: ZENIT DOBIO LION, MESI SE POIGRAO SA BORUSIJOM, remi Valensije i Čelsija, NAPOLI ODNEO BOD LIVERPULU!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • LIGA ŠAMPIONA: ZENIT DOBIO LION, MESI SE POIGRAO SA BORUSIJOM, remi Valensije i Čelsija, NAPOLI ODNEO BOD LIVERPULU!

Fudbaleri Zenita savladali su Lion sa 2:0 u meču petog kola grupe H Lige šampiona. U grupi H Valensija i Čelsi su odigrali nerešeno 2:2.

Zenit je na svom terenu zabećežio pobedu nad direktnim rivalom za plasman u nokaut fazu. Sada obe ekipe imaju po sedam bodova i poslednje kolo odlučiće ko će na proleće nastaviti takmičenje u najelitnijem društvu, a ko ide u Ligu Evrope.

Domaćin je poveo u 42. minutu. Korner je izveo Santos, Dzjuba je bio najviši u skoku i glavom zakucao loptu u mrežu.

Zenit je do drugog gola stigao u 84. minutu. Erohin je centrirao sa desne strane, Žirkov je umirio loptu i na ivici šesnaesterca uposlio Ozdoeva, koji je uputio udarac ka golu. Lopta pogađa jednog odbrambenog igrača, vara golmana i završava u golu.

U poslednjem kolu Benfika dočekuje Zenit, a Lion će na svom terenu protiv Lajpciga tražiti prolaz u nokaut fazu.

U grupi H Valensija i Čelsi su podelili bodove. Obe ekipe imaju po osam bodova i u poslednjem kolu biće odlučeno koje će ekipe u nokaut fazu, šansa postoji za obe, ali tu je i Ajaks, koji će najverovatnije sa sva boda prednosti ući u duele poslednjeg kola.

Domaćin je poveo preko Solera u 40. minutu. Samo minut kasnije izjednačio je Kovačić. U 50. minutu Pulišić donisi prednost gostima. Itjednačenje i bod Valensiji doneo je Vas u 82. minutu.

Fudbaleri Barselone savladali su ekipu Borusije sa 3:1 u meču petog kola grupne faze Lige šampiona. Dušan Tadić bio je asistent u pobedi Ajaksa na gostovanju kod Lila.

Na stadionu "Nou Kamp" okupilo se više od 90 hiljada gledalaca, koji su imali privilegiju da uživaju u magiji koju je proizvodio Lionel Mesi.

Argentinac je bio ključna figura u pobedi "Blaugrane", za koju je upisao čak 700. nastup.

Osim uvodnih par minuta, Borusija nije uspevala da parira Barseloni i raspoloženom Mesiju.

Nakon što je jedan gol Suareza poništen zbog ofsajda, samo nekoliko minuta kasnije Urugvajac je nekoliko centimetara uspeo da izbegne ofsajd zamku, iskoristi odličan pas Mesija i načne rivala.

Četiri minuta kasnije, Borusija greši u organizovanju napada, Humels predaju loptu Mesiju, koji nakon duplog pasa sa Suarezom matira golmana gostiju Burkija.

Pri vođstvu od 2:0 Barselona je ublažila nalete, čuvala rezultat i povremeno pretila.

Nova magija Mesija viđena je u 67. minutu, kada je uposlio Grizmana, koji koristi jedan od sjajnih dodavanja Argentinca i postiže treći gol za Barselonu u meču.

Jeidni gol za goste postigao je Džejdon Sančo u 77. minutu, kada je iskoristio jedan od retkih organizovanih napada Borusije i postavio konačnih 3:1.

Barselona je pobedom osigurala prolaz u noakut fazu sa prvog mesta u Grupi F sa prvog mesta, dok će se Borusija i Inter boriti za drugo mesto na tabeli.

Rezultati i tabele:

E grupa:

Liverpul - Napoli 1:1

Genk - Salcburg 1:4

Tabela:

Liverpul 10, Napoli 9, Salcburg 7, Genk 1

F grupa:

Barselona - Borusija Dortmund 3:1

Slavija - Inter 1:3

Tabela:

Barselona 12, Inter 7, Borusija Dortmund 7, Slavija 2.

G grupa:

Zenit - Lion 2:0

Lajpcig - Benfika 2:2

Tabela:

Lajpcig 10, Zenit 7, Lion 7, Benfika 4

H grupa:

Valensija - Čelsi 2:2

Lil - Ajaks 0:2

Tabela:

Ajaks 10, Čelsi 8, Valensija 8, Lil 1


Komentari