MATIĆ: KOPENHAGEN ĆE ZATVORITI SVE PRILAZE GOLU U BEOGRADU, u Danskoj će navaliti svim silama! ZVEZDA IMA ŠANSE!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MATIĆ: KOPENHAGEN ĆE ZATVORITI SVE PRILAZE GOLU U BEOGRADU, u Danskoj će navaliti svim silama! ZVEZDA IMA ŠANSE!

Kopenhagen dolazi u Beograd samo sa jednim ciljem, a to je da ne primi gol. Stale Stolbaken, čuveni trener danskog prvaka, opredeliće se za maksimalno zatvorenu varijantu i sa najvećim zadovoljstvom bi pre meča potpisao da rezultat bude 0:0, jer se uzda u revanš i snagu svog tima koji je mnogo žešći i opasniji na "Parken stadionu".

To je u glavnim crtama analiza Uroša Matića (29), srpskog internacionalca koji je igrao u Kopenhagenu dve sezone, od 2016. do 2018. Odatle je otišao na pozajmice, prvo u bečku Austriju, pa od ove sezone u kiparski APOEL.

“Poznajući Solbakena, siguran sam da će mu u Beogradu biti prioritet da taktički zatvori sve prilaze svom golu ”,ističe Matić u razgovoru za "Novosti".

“Naravno, neće to biti klasičan bunker, već disciplinovana, tvrđa varijanta sa namerom da se protivnik ukoči i stvori što manje šansi. Neće mu smetati ni ako Zvezda bude držala loptu i vršila presing na zadnju liniju. U takvim situacijama preskače se vezni red i dugim loptama gađaju snažni napadači Ndoje i Vind, koji su pravi razarači. U stanju su da strpljivo čekaju čitavu utakmicu da bi napravili jednu pravu kontru”.

Matić očekuje izuzetno kvalitetan i uzbudljiv dvoboj između Crvene zvezde i Kopenhagena u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona.

“ Po mom mišljenju, šanse su 50-50. Dueli će biti posebno interesantni jer su oba kluba poznata po tome što imaju jedinstvenu, fenomenalnu podršku kao domaćini. Na krilima svojih navijača, Zvezda je uspela prošle sezone da pobedi i Liverpul. Slična atmosfera je i na "Parken stadionu" gde je pred 40.000 svojih pristalica Kopenhagen goropadan, ofanzivan, mnogo opasniji nego kad igra u gostima”.

Obe ekipe su slične i po tome što ih vode autoritativni treneri, izuzetno taktički potkovani.

"Solbakenov pečat je svuda prisutan. Do najsitnijih detalja će snimiti crveno-bele i pripremiti utakmice. Forsira sistem 4-4-2, svaki igrač tačno zna svoju ulogu i mesto i ne može da mrda levo, desno. Ako Zvezda ima tehnički bolje igrače, Kopenhagen je disciplinovaniji. Mada je i kod Milojevića sve dobro postavljeno i uigrano, u šta sam se uverio zimus na pripremama u Antaliji. Crveno-beli su pobedili Austriju za koju sam igrao sa 3:0, sećam se da smo dva gola primili posle prekida. Gledam često Zvezdu i mislim da je snažan tim koji i ove godine može da napravi odlične rezultate.

U najboljoj danskoj ekipi najviše ceni svog bivšeg saigrača iz veznog reda, Falka.

“Rasmus Falk Jensen je maestro tima. On je taj koji organizuje i diriguje. Ranije je igrao i po krilu, ali je već duže vreme "osmica". U poslednje dve godine je najbolji vezni igrač danskog prvenstva. Njegov uticaj na igru Kopenhagena je otprilike kao Marinov u Zvezdi. Za crveno-bele je dobro što je nedavno otišao Robert Skov, specifičan krilni igrač sjajne levice. Vidim da su odmah doveli Španca Bila na njegovo mesto. Na svakoj poziciji imaju po dvojicu kvalitetnih igrača, uostalom kao i Zvezda.

Uroš je uočio Zvezdine prekide kao jako oružje. Međutim, protiv Kopenhagena će biti teško da se upotrebi.

“Uglavnom su visoki, snažni, prave atlete. Kod prekida imaju tri, četiri uigrana šablona, dobro ih brane, a u napadu su opasni kod kornera i slobodnih udaraca. Za Zvezdu bi bilo najbolje da pametno pritisne i postigne gol u prvih pola sata. Posle primljenog gola sve taktike padaju u vodu, ali i kada gube, fudbaleri Kopenhagena se ne poremete, već se čvrsto drže dogovorenih zadataka. U gostima su čvrsti, dok na svom stadionu "grizu" sa svih strana.

Ne bi Uroš voleo da se njegov APOEL sastane sa Crvenom zvezdom u plej-ofu za Ligu šampiona, što je moguće ako obe ekipe prođu.

“Iskreno, mnogo više vih voleo da se plasiramo u Ligu šampiona i onda da se sastanemo kasnije u grupi. Sigurno bi najteže bilo Vujadinu Saviću koji je kao Zvezdino dete mnogo vezan za crveno-bele. Ovde se Zvezda jako ceni i svi bi želeli da je izbegnu kao rivala”, ističe Matić.

PONOSAN NA NEMANjU

Po stilu igre, pokretima i fudbalskom znanju, Uroš mnogo podseća na svog rođenog brata Nemanju, asa Mančester junajteda i srpske reprezentacije.
“Svi smo u porodici ponosni na Nemanju i uživamo u svakoj njegovoj sezoni u tako velikom klubu kao što je Mančester junajted”, bratski poručuje Uroš, koji je u karijeri igrao i za Košice, Benfiku, Bredu, Šturm.

LAKŠE UZ PAVLOVIĆA I SAVIĆA

Od ove sezone kiparski prvak APOEL ima trojicu srpskih internacionalaca. Pored Uroša Matića i Vujadina Savića tu je i napadač Aleksandar Pavlović. - Odlični momci, sa njima je sve lakše. Pavlović je već bio sa mnom u Kopenhagenu, pa se šalim da me prati u stopu. Prvo ću njemu da kažem kada budem birao novi klub - kroz smeh kaže Matić.

Novosti.rs

Komentari