MURINJO PUKAO U LAJPCIGU, ATALANTA TORPEDOVALA VALENSIJU! Poznati prvi četvrtfinalisti Lige šampiona!

    foto: Printskrin
    Podeli
  • MURINJO PUKAO U LAJPCIGU, ATALANTA TORPEDOVALA VALENSIJU! Poznati prvi četvrtfinalisti Lige šampiona!

Prvi četvrtfinalisti Lige šampiona su Lajpcig i Atalanta. Ono što je moglo da se nasluti posle prvih duela potvrđeno je u revanšima, s obzirom da Totenhem i Valensija nisu bili ni blizu da ugroze prednost rivala.

Izabranici Žozea Murinja izašli su hrabro na megdan Lajpcigu. Krenuli su da pritiskaju rivala od prvog sudijskog zvižduka i u momentima kada se činilo da bi mogli da neutrališu zaostatak iz Londona primili su gol, praktično iz prvog konkretnog napada Lajpciga.

Lopta je u 10. minutu došla do Sabicera, koji je sa 17 metara, iskosa sa desne strane milimetarski preciznim udarcem pogodio donji desni ugao Ljorisovog gola.

Pogodak Sabicera je, bez sumnje, skinuo stege domaćim fudbalerima, koji su posle toga još žešće krenuli ka golu Totenhema. Odolevali su nekako defanzivci londonskog tima, u 19. minutu imali su i malo sreće, pošto je Verneru poništen gol zbog ofsajda, ali samo dva minuta kasnije sve je bilo završeno.

Orije je u 21. minutu loše pronecio let lopte koja ga je preletela i pala tačno na nogu levom beku domaćih Angelinju, koji je uputio odličan centaršut ka Sabiceru, koji je iz punog trka, udarcem glavom, poslao loptu iza leđa Totenhemovog golmana.

Utakmica u Nemačkoj je tada praktično bila završena, iako su se i jedni i drugi trudili da do kraja meča postignu još koji pogodak. Domaći su u tome i uspeli, pošto je Forsberg u 87. minutu potvrdio i drugu pobedu Lajpciga protiv Totenhema.

Za razliku od utamice u Lajpcigu, u kojoj je pre početka bilo neizvesnosti, duel u Valensiji između domaćeg tima i Atalante bio je puka formalnost s obzirom na rezultat iz prvog meča (4:1 za italijanski tim). To kao da je bio znak fudbalerima obe ekipe da odigraju za svoju dušu, s obzirom da su tribine "Mestalje" bile prazne.

I velika je šteta što je bilo tako, pošto je u Valensiji viđeno sedam golova, a majstorska partija Josipa Iličića ostala je uskraćena za sigurne ovacije sa tribina.

Atalanta je povela pogotkom Iličića iz penala već u 3. minutu, domaći su izjednačili preko Gameira u 21. da bi gostima prednost na kraju prvog poluvremena omogućio ponovo slovenački internacionalac, koji je opet bio uspešan sa bele tačke u 43. minutu.

Domaći fudbaleri su dali sve od sebe da pokažu da su na "San Siru" imali samo loše veče i u tome su donekle uspeli. Gameiro je u 51. minutu još jednom poravnao rezultat, da bi Feran Tores 16 minuta kasnije napravio potpuni preokret. Ipak, fenomenalni Iličić rešio je da pomuti slavu svim ostalim akterima utakmice, pošto je sa još dva gola do kraja meča (71. i 82. minut) overio plasman Atalante u narednu fazu elitnog takmičenja duplom pobedom.

Novosti.rs

Komentari